avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu pot sa vand
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu pot sa vand

1.in 1965 X vinde familiei Y pe chitanta de mana 500 m in Voluntari
2.in 1967 se deschide rol fiscal la primarie pe numele familiei Y
3.in 1984 moare sotul din familia Y si se face mostenirea la notariat de stat sectorul agricol ilfov
4.in iunie 1996 se face partaj voluntar la notariat public la buftea si se transcrie la judecatorie iar terenul de 500 m ii revine lui Z
5 Z construieste in 1996 cu autorizatie de construire o casa pe acest teren
6 Z vinde in 1999 familiei A cu act de vanzare cumparea la notariat cu certificat de sarcini eliberat de judecatoria buftea...numai ca notarul trece la un moment dat in act ca autorilor le-a fost reconstituit dreptul de proprietate in baza legii 18 din 1991 fara a se elibra titlu de proprietate
7.familia A vinde familiei B in 2002 prin act de vanzare cumparare la notar . teren si casa intabulat in carte funciara iar In act v-c mentioneaza acelasi paragraf autorilor le-a fost reconstituit dreptul de proprietate in baza legii Fondului funciar fara a se elibra titlu de proprietate
8.familia B in 2008 scoate autorizatie de extindere si mansardare,cu un nou cadastru
9.acum in 2012 familia B vrea sa vanda , toate bancile si toti notarii cer titlu de proprietate sau ordinul prefectului. Ordinul prefectului si titlu de proprietate ne-a fost refuzat motivand ca avem act de v-c,ca este intrat in circuitul civil,ca avem cadastru si intabulare.
Cam asta este poveste mea.Vrem sa vindem si nu putem.Credeti ca o actiune in instanta de uzucapiune pe vechiul cod indreptat impotriva lui Z ne-ar ajuta!!!actiunea in acest fel am depus-o la judecatoria Buftea si avem termen in septembrie 2013...
Am consultat 3-4 avocati fiecare spune altceva,unul spune act.uzucapiune pe vechiul cod,unul spune pe noul cod,altul ca cerea va fi respinsa ca nu trebuie indreptata impotriva lui Z ca nici el nu a fost proprietar.sau actiune in constatare.
Am uitat, la un moment dat jurista de la prefectura Ilfov neoficial ne-a spus sa mergem la primul notar care a facut primul act de v-c si sa facem o modificare in act ca dreptul de proprietate nu s-a reconstituit in baza legii 18 ci urmeaza prevederile legii 18 ca asa s-ar schimba situatia juridica.Am facut si acest lucru dar intre timp prefectul s-a schimbat inclusiv cu jurista iar acest act nu ne-a ajutat cu nimic.Ce facem in acest caz! #-o
Cel mai recent răspuns: gabriellll , utilizator 20:39, 8 Noiembrie 2012
Buna seara,este atat de grea situatia mea de nu-mi raspunde nimeni.Chiar nu stiu ce sa fac mai departe.a rog mult sa-mi raspundeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pe numele mostenitorilor Apollo_ro Apollo_ro Avem un titlu de proprietate eliberat in baza legii 18/1991 care zice asa: Cetatenii - vezi verso (1. X, 2. Y, 3. Z), mostenitorii defunctei A, primesc in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate migota migota in anul 1996 socrul meu StefaN Dumitru a fost pus in poseseie cu mai multe terenuri (5terenuri extravilan) in com Vidra jud Ilfov conform Titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta invocata de o persoana fara interes kyrrdan kyrrdan Ce solutie se impune in acest caz din partea instantei? Analizeaza mai intai lipsa de interes a partii si lasa actul valabil, sau, in virtutea rolului activ, ... (vezi toată discuția)