avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate marian_mma

Activitate marian_mma

va multumesc domnule avocat! daca mai aveti amabilitatea sa mai raspundeti la o mica intrebare..am avut si categoria a obtinuta cand aveam 18 ani acum am 23 dar, eu daca vreau sa redobandesc categoria trebuie sa am 24 de ani sau imi pastrez dreptul sami reobtin categoria la 23 de ani sau doar la 24 o pot reobtine? va multumesc
bine, bine..dareu cum pot rzolva problema asta? pt ca e serioasa azis ca nici cand de examen la un an dupa hotarare eu acum ce sa fac? ce pot face? asta e problema mea..
da! acelasi lucru lam crezut si eu dar doamna de la permise auto mia zis ca dupa acei 2 ani si trei luni si scoala se face iarasi:( o fi vorba oare de necunoasterea legii?
buna seara. va multumesc sincer pt toate raspunsurile promte si sigure pe care mi lea oferit avocatnet.ro. am iarasi o problema :( astazi am fost la politia rutiera sa cer lamuriri despre cand pot da iarasi examenul pt permisul auto anulat anul asta in aprilie 15..iam aratat sentinta care suna cam asa:

Condamnă pe inculpatul MMA la o pedeapsă de 3 (trei) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, prevăzută de art. 184 alin. 2 şi 4 Cod penal, cu aplicarea art. 320 ind. 1 alin. 7 Cod procedură penală, a art. 74 alin. 1 lit. a şi c Cod penal, în ref. la art. 76 alin. 1 lit. e Cod penal (faptă săvârşită la data de 18.08.2011). temeiul art. 81 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate pe durata unui termen de încercare de 2 (doi) ani 3 (trei) luni, stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. Aplică inculpatului MMA pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a şi b Cod penal, iar în temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 3 luni. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea vătămată/civilă XXX.. În baza art. 55 din Legea nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, obligă asigurătorul S.C. Carpatica Asig S.A. Sibiu la plata sumei de 1.591 lei şi a contravalorii în lei a sumei de 241 euro, stabilită la data plăţii efective, cu titlu de despăgubiri materiale şi de 50.000 lei, cu titlu de despăgubiri morale către partea vătămată/civilă XXX. Respinge ca nedovedite restul pretenţiile civile formulate de către vătămată/civilă XXX . Potrivit art. 14 Cod procedură penală, a art. 346 Cod procedură penală şi a art. 313 alin. 1 din Legea nr. 95/2006 cu modificările survenite, obligă asigurătorul S.C. Carpatica Asig S.A. Sibiu, la plata sumelor de 986,5 lei către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, 4712,74 lei către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi de 4547,25 lei către partea civilă Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie – Bucureşti. În temeiul art. 191 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă pe inculpatul MMA la plata sumei de 1200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 06.02.2013. PROCES-VERBAL În temeiul art. 359 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpatului MMA asupra consecinţelor prevăzute de art. 83 Cod penal, referitoare la revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei.

(imi cer mii de scuze daca am facut spam)

totusi..cei de la permise auto miau zis ca pot sustine iarasi examenul pt permisul auto tocmai dupa ce expira acei 2 ani si trei luni nicidecum dupa un an de la hotararea definitiva si ca trebuie iar sa fac scoala pt toate categoriile a,be,ce eu acum ce pot face deoarece stateam cu baza ca nu se mai face iarasi scoala si ca pot iar sustine examen dupa un an..ce pot face i situatia data? va multumesc pt orice raspuns
buna ziua...dupa cum am mai zis am avut permis categoriile A;BE;CE mia fost anulat si acum am o intrebare...pt categoria A trebuie sa ai 24 de ani eu am 22 dar la anul voi avea 23 cand voi da iar de permis acum problema e urmatoarea eu mai pot sustine examen pt cat A la varsta de 23 de ani tinand cont ca am avuto anterior inainte de a fi legea noua...va multumesc de orice tip d raspunsuri..
Răspuns la discuția Condamnat cu suspendare :)
bravo! asa am crezut si eu dar aveam mici dubii in legatura cu ce ziceau utilizatorii mai sus..mersi o zi placuta :)
p.s. ar mai fi ceva...de permis pot iar sa dau peste un an de la hotararea definitiva nu?
nu ma oblicat sa dau nici un ban decat cheltuielile de judecata..asigurarea a fost obligata sa plateasca tot eu doar cheltuielile de judecata si inca ceva daca plec fara sa anunt ce mi se poate intampla?
pai aici nu scrie nimic de o eventuala interzicere de a parasi tara dc ar trebui sa anunt?
plus ca avocatul mia zis ca sunt liber sa plec cand vreau unde vreau..e adevarat?
buna ziuza tuturor..am si eu o mica problema am fost condamnat definitiv la 3 luni cu suspendare..intrebarea mea este: pot sa parasesc tara? sau trebuie sa anunt undeva? condamnare este urmatoarea:

Solutie: Condamnă pe inculpatul MMA la o pedeapsă de 3 (trei) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, prevăzută de art. 184 alin. 2 şi 4 Cod penal, cu aplicarea art. 320 ind. 1 alin. 7 Cod procedură penală, a art. 74 alin. 1 lit. a şi c Cod penal, în ref. la art. 76 alin. 1 lit. e Cod penal (faptă săvârşită la data de 18.08.2011). temeiul art. 81 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate pe durata unui termen de încercare de 2 (doi) ani 3 (trei) luni, stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. Aplică inculpatului MMA pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a şi b Cod penal, iar în temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 3 luni. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea vătămată/civilă XXX.. În baza art. 55 din Legea nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, obligă asigurătorul S.C. Carpatica Asig S.A. Sibiu la plata sumei de 1.591 lei şi a contravalorii în lei a sumei de 241 euro, stabilită la data plăţii efective, cu titlu de despăgubiri materiale şi de 50.000 lei, cu titlu de despăgubiri morale către partea vătămată/civilă XXX. Respinge ca nedovedite restul pretenţiile civile formulate de către vătămată/civilă XXX . Potrivit art. 14 Cod procedură penală, a art. 346 Cod procedură penală şi a art. 313 alin. 1 din Legea nr. 95/2006 cu modificările survenite, obligă asigurătorul S.C. Carpatica Asig S.A. Sibiu, la plata sumelor de 986,5 lei către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, 4712,74 lei către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi de 4547,25 lei către partea civilă Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie – Bucureşti. În temeiul art. 191 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă pe inculpatul MMA la plata sumei de 1200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 06.02.2013. PROCES-VERBAL În temeiul art. 359 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpatului MMA asupra consecinţelor prevăzute de art. 83 Cod penal, referitoare la revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei.

asta fiind pedeapsa propriu zisa eu pot parasi tara fara sa fie probleme? pt ca am nevoie de bani sa platesc cheltuieli de judecata,datorii,etc..astept un raspuns precis..va multumesc o zi cat mai buna :)

Răspuns la discuția Sentinta vatamare corporala
deci! dupa un an de la ramanerea definitiva a sentintei voi putea iar sa dau de permis, eu asa am inteles, nu??