avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta vatamare corporala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta vatamare corporala

buna seara.
vreau sa va zic ca sa ajuns la o sentinta in ceea ce priveste accidentul produs de mn si redactat aici pe forum: 3 luni cu suspendare..nu e definitiva e atacabila cu recurs ceea ce cred ca deja se va intampla, va afce recurs partea vatamata aproape 98%..intrebarea mea stimati avocati si cunoscatori ai penalului dupa ce se va face recursul sentinta viitoare va fi definitiva si eu voi putea da iar examen pt carnet dupa un an..sau poate fi mai multi ani? am vazut ca Huidu poate da iar dupa 6 ani..pot si eu sa o patesc sau acolo e un caz un pic mai aparte? va salut si astept raspunsuri dvs avizate..va salut o zi/seara placuta. cu respect
Cel mai recent răspuns: marian_mma , utilizator 18:18, 10 Februarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
nu inteleg nimic:( sunt mai greu de cap..simplu dak se poate dupa cat timp pot sustine examen 1 an sau poate mai multi?
daca se va declara recurs hotararea va fi definitiva si apoi la un an de la aceasta data veti putea sustine examenul pt permis art.116 pct 1 lit b
Interventie moderator: Va rog sa ramaneti la mesajul deja deschis. Multumesc!
marian_mma a scris:

buna ziua!
va multumesc pentru ajutorul dvs pe care mi lati acordat si pentru sfaturi..acum am sentinta mia venit acasa si am vazuto si pe internet ea suna cam asa:

Solutie: Condamnă pe inculpatul MMA la o pedeapsă de 3 (trei) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, prevăzută de art. 184 alin. 2 şi 4 Cod penal, cu aplicarea art. 320 ind. 1 alin. 7 Cod procedură penală, a art. 74 alin. 1 lit. a şi c Cod penal, în ref. la art. 76 alin. 1 lit. e Cod penal (faptă săvârşită la data de 18.08.2011). temeiul art. 81 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate pe durata unui termen de încercare de 2 (doi) ani 3 (trei) luni, stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. Aplică inculpatului MMA pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a şi b Cod penal, iar în temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 3 luni. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea vătămată/civilă XXX.. În baza art. 55 din Legea nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, obligă asigurătorul S.C. Carpatica Asig S.A. Sibiu la plata sumei de 1.591 lei şi a contravalorii în lei a sumei de 241 euro, stabilită la data plăţii efective, cu titlu de despăgubiri materiale şi de 50.000 lei, cu titlu de despăgubiri morale către partea vătămată/civilă XXX. Respinge ca nedovedite restul pretenţiile civile formulate de către vătămată/civilă XXX . Potrivit art. 14 Cod procedură penală, a art. 346 Cod procedură penală şi a art. 313 alin. 1 din Legea nr. 95/2006 cu modificările survenite, obligă asigurătorul S.C. Carpatica Asig S.A. Sibiu, la plata sumelor de 986,5 lei către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, 4712,74 lei către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi de 4547,25 lei către partea civilă Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie – Bucureşti. În temeiul art. 191 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă pe inculpatul MMA la plata sumei de 1200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 06.02.2013. PROCES-VERBAL În temeiul art. 359 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpatului Negruţ Cornel Ion asupra consecinţelor prevăzute de art. 83 Cod penal, referitoare la revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei.

la sentinta asta domnilor avocati si cunoscatori ai penalului mi se va anula permisul, corect? daca da atunci cand pot sustine iar examenul pentru permis? va multumesc si sincer miati fost de ff mare ajutor

avluci a scris:

OUG 195/2002:

Art. 114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;

Art. 116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:@
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

deci! dupa un an de la ramanerea definitiva a sentintei voi putea iar sa dau de permis, eu asa am inteles, nu??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice just_say_it just_say_it Buna seara, Anul trecut mi-a fost suspendat permisul pentru conducere in stare de ebrietate! Pe data de 29.11.2011 am primit sentinta ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis in urma unui accident cu victime kozmynro kozmynro va salut, in urma cu aproximativ 2 ani am avut un accident cu victime. am terminat cu procesul anul trecut, in mai si a fost facut recurs de catre o parte ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto uda uda Buna ziua. Am o intrebare pt. un profesionist in materie. Sunt un sofer profesionist care in urma unui proces am fost condamnat de instanta de fond,in data ... (vezi toată discuția)