avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis auto

Buna ziua.
Am o intrebare pt. un profesionist in materie.
Sunt un sofer profesionist care in urma unui proces am fost condamnat de instanta de fond,in data de 01.03.2010,la 2 luni de inchisoare cu suspendare conform art.184 alin1,3 CP.Am facut recurs si a fost respins in data de 20.09.2010(hotarare definitiva si irevocabila prin respingerea recursului).Din data de 01.03.2010 nu am mai beneficiat de dovada de circulatie.Am facut scoala de soferi in perioada decembrie 2010-martie2011.Dupa 01.03.2011 m-am prezentat la politie pentru sustinerea examenului de permis.Am fost trimis sa fac o cerere pentru anularea permisului vechi si mi-au spus ca dureaza 30 de zile pana la anulare.Tot cei de la politie mi-au spus ca nu pot sustine examenul mai devreme de 20.09.2011 in timp ce profesorul de legislatie de la scoala sustine ca pot sustine examenul la 1 an de la prima hotarare(de cand nu am mai beneficiat de dovada prvizorie).Intrebarea mea este:
Cine are dreptate?Politia sau profesorul de legislatie?

termenul este de 1 an de zile de la data raminerii definitive a sentintei penale (adica a respingerii recursului, in cazul dvs) - adica 20.09.2011.

daca nu ati fi facut recurs, termenul incepea sa curga de la data la care prima sentinta a ramas definitiva - adica 01.03.2010 + cele 10 zile ptr recurs.
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare-art.116 al. 1 lit.b) din Oug.195/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto - inchisoare cu suspendare CIprian233 CIprian233 AM CONDUS FARA PERMIS MASINA SI AM FACUT ACCIDENT ... AM PIERDUT PROCESUL SI AM LUAT 1AN DE ZILE INCHISOARE CU SUSPENDARE! DECIZIE DEFINITIVA !! 1AN INCHISOARE ... (vezi toată discuția)
Cand pot obtine un nou permis de conducere? tobu tobu in data de 17-10-2005 mi-a fost retinut permisul de conducere dupa ce am accidentat o persoana care a avut nevoie de ingrijiri medicale .si mi-a fost data o ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis in urma unui accident cu victime kozmynro kozmynro va salut, in urma cu aproximativ 2 ani am avut un accident cu victime. am terminat cu procesul anul trecut, in mai si a fost facut recurs de catre o parte ... (vezi toată discuția)