avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis in urma unui accident cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis in urma unui accident cu victime

va salut,

in urma cu aproximativ 2 ani am avut un accident cu victime. am terminat cu procesul anul trecut, in mai si a fost facut recurs de catre o parte vatamata (instanta la care s-a judecat le-a dat mai putini bani decat au vrut). cu recursul am terminat anul trecut in noiembrie. sentinta mea a ramas aceeasi data de prima instanta si anume 6 luni cu suspendare. dovada de circulatie am avut pana in mai 2013.

doua intrebari:
1. ce perioada mai trebuie sa stau fara permis? se calculeaza de la data pronuntarii sentintei sau de la data incheierii recursului?
2. dupa aceasta perioada, permisul imi este restituit sau trebuie sa fac iar scoala de soferi?

ps: daca am gresit sectiunea, rog un moderator sa mute acest post

multumesc,
cosmin
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:31, 22 Octombrie 2014
OUG NR.195/2002:

Art. 114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;

Art. 116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:@
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Va puteti prezenta la examen doar in noiembrie 2014., fara sa mai faceti inca o data scoala de soferi.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
va multumesc pentru raspuns.

speram sa se ia in considerare faptul ca din mai nu am mai condus (de la sentina) si ma gandeam ca imi scade din pedeapsa. daca ma hotarasc sa fac scoala pentru toate categoriile nu-mi scade nimic?
Nu se scade nimic.
buna ziua din nou dragi colegi forumisti,

revin cu o alta intrebare: se poate sa merg mai devreme sa sustin examenul auto iar in momentul in care a trecut un an de la data ramanerii definitive a hotararii sa mi se dea permisul? am fost si mi-am facut fisa medicala, mi-am luat cazierul si hartia hotararii cu stampila de "definitiv" pe ea. am fost condamnat si hotararea a ramas definitiva pe 26 noiembrie 2013. ma gandeam ca as putea sa merg sa sustin examenul (sala+traseu) si pe 27 sa merg sa-mi ridic permisul. se poate?

va multumesc,
cosmin
Candidatii la obtinerea permisului de conducere vor sustine proba teoretica in aceeasi zi in care sunt inregistrati in aplicatia informatica de examinare, adica in ziua in care se inscriu.

www.avocatnet.ro/content/art...

Si cum ziua in care va inscrieti ptr sustinerea probei teoretice este anterioara implinirii anului dupa care aveti dreptul sa sustineti examenul se intelege ca nu se poate sa sustineti examenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen auto shadow86rmv shadow86rmv Buna ziua. In urma unui accident rutier am primit 2 ani cu suspendare fara a mi se retine permisul de conducere nici macar o zi si as vrea sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Permisul anulat mariustec mariustec Buna ziua la toata lumea..as dori sa aflu cand as putea da examen pentru a redobani permisul de conducere daca solutia la judecarea cauzei pe fond a fost ... (vezi toată discuția)
Tip solutie: condamnare madalin1 madalin1 Buna ziua nu am stiut exact cum sa scriu in titlu ca sa coincida cu subiectul ! Nu am fost prea cuminte in ultimul timp de aceea sa ajuns la asta ... (vezi toată discuția)