mama mea ( sotia tatalui meu) traieste. . TRebuie mama sa platesaca suma necuvenita a tatalui meu? Noi, copiii, nu vrem acum sa facem succesiunea. Mult mai tarziu...ce se intampla in cazul acesta?
Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu era pensionar dar si consilier local. perioada 2012-2016. In anul 2016 Curtea de Conturi a constatat ca tatal meu a primit sume necuvenite ( cotizatia lunara pe care a primit-o era mai mare, decat prevedea legea cu 100 lei). Toti consilierii au primit in acest mod cotizatia. Deci venitul necuvenit provine din cotizatia lunara, pe care o primea ca si consilier local. In octombrie 2016 a primit instiintare prin posta, precum ca are de restituit o suma de bani din bunuri necuvenite. Tatal meu a platit o transa din bani. In ianuarie, tatal meu a decedat. Trebuie familia sa plateasca suma restanta? , daca da, trebuie sa fim instiintati in mod oficial despre acesta fapt, asa cum a fost instiintat si tatal meu? Va multumesc anticipat , pentru raspusurile dumneavoastra!
Buna dimineata! Revin cu inca o intrebare. Se intampla ceva daca nu ma prezin sa semenz actiunea ( probabil am omis sa semnez un exemplar al acesteia). Acum ma aflu in imposibilitatea de a ma deplasa cativa zeci de km si nici nu mai detin un exemplar ca sa il pot trimite prin posta. Actiunea este programata la sfarsitul lunii viitoare
va multumesc!
Buna seara! Cu cateva luni in urma am initiat o actiune in instanta. Am primit citatie in care sunt specificate: termenul de judecata, faptul ca trebuie sa achit unele taxe si sa ma prezint pentru a semna actiunea. Poate cineva sa imi explice ce inseamna acest ultim aspect ( sa ma prezint pentru a semna actiunea) . Mentionez ca actiuneain instanta vizeaza anularea unui act administrativ.
va multumesc anticipat!
Multumesc "Shanty", pentru raspuns! Oricum, cred ca intre ceea ce se asterne pe hartie , in cazul unui proiect, si ceea ce se face sau construieste in realitate, se poate intalni o diferenta foarte mare. As mai avea cateva intrebari, daca se poate sa primesc un raspuns: pana in momentul de fata, sunt date in folosinta sase hale, in care sunt cu siguranta, peste 5000 de pasari. In curanda vor fi deschise si celelalte hale, deci si mai multe pasari. Chiar daca legislatia prevede facilitarea utilizarii vechilor amplasamente agro-zootehnice pt ascopuri asemanatoare, toate acestea in defavoarea sanatatii populatiei?! pentru ca fiind vorba de peste 5000 de pasari, se incalca o alta lege, cea privitoara la distanta acestei ferme fata de zonele locuite?
si alta intrebare?
autorizatia de mediu a acestei ferme este un document public? pot cetatenii din localitate sa atace in instanta autorizatia de mediu?
Buna ziua!
Detin cam jumatate de hectar, pana intr-un hectar de teren agricol. As putea avea acces, in calitate de persoana fizica, la fonduri europene nerambursabile, pentru a putea planta pe acel pamant vita de vie sau pomi fructiferi?sau daca puteti sa imi spuneti unde m-as putea informa despre acest aspect.
va multumesc!
Buna ziua!
As dori sa completez cu ceva, referitor la ce a raspuns "Shanty". In localitatea in care locuiesc s-a deschis o crescatorie de pui. Cam aceiasi situatie expusa in subiectul cu crescatoria de porci: distanta de circa 100, pana in 200 de metri fata de locuintele oamenilor, cica tot prin fonduri europene.... rezultatul: MIROASE INGROZITOR. Nici pentru cateva locuri de munca pe care ei le-au oferit, nu se merita sa traiesti in mirosul care vine de la acea crescatorie de pui. Vara aceasta, pentru ca a fost foarte cald, a mirosit insuportabil ( nu se putea sta afara, nu se puteau lasa ferestrele deschise.. o situatie jenanta pentru secolul si gradul de civilizatie in care avem pretentia ca traim), insecte foarte multe si zgomot, pentru ca ventilatoarele care scoteau tot aerul din halele cu gaini, fara nici un fel de filtru, au functionat la maximum. am asteptat toamna, cu racorirea vremii, dar.... tot miroase urat.