avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate Acidor_cat2000

Activitate Acidor_cat2000

Discuție Calcul salariu
Buna seara,

Am o mare nelamurire in ceea ce priveste salariul pe care le-am luat luna acesta pentru luna octombrie 2012. Luna oct. a fost de 184 ore lucratoare cu 24 ore mai mult ca septembrie(160) si totusi am luat mai putin.In ambele luni am avut si 32 ore suplimentare.Bonuri de masa primim in valoare de 135 lei si am o persoana in intretinere. Luna acesta am luat cu 100 lei mai putin ca luna trecuta.Ma poate ajuta cineva cu o explicatie? Mentionez ca salariul de baza este de 1550 si ni se retine lunar garantie materiala de 10%.
Am un copil minor care in urma divortului a fost incredintat spre crestere si educare fostei sotii.Acesta este plecata de mai multi ani din tara,copilul ramanad in grija bunicii materne care le-a crescut de la 3 luni.In luna iulie 2012 fosta sotie a venit in tara ,s-a certat cu mama ei ,a luat legatura si cu mine ca sa ii dau semnatura sa plece cu copilul din tara,semnatura pe care am refuzat sa i-o dau.Totusi acesta a plecat cu copilul de 9 ani ,fara aprobarea mea in Italia,si-a schimbat nr. de telefon si de cateva luni nu mai stiu nimic de copil.Ce institutie din tara ar putea sa ma ajute sa dau de urma copilului si de ea ,pentru a se respecta in continuare hotararea judecatoreasca prin care am dreptul la vizita?
Locuiesc in Oltenita intr-un bloc cu 20 apartamente si nu avem infintata asociatie de proprietari , insa sunt alese cinci persoane dintre locatarii blocului care se ocupa cu colectarea banilor pentru reparatii.Sumele care se strang lunar se hotarasc impreuna cu toti locatarii si se folosesc numai pentru lucrarile de intretinere a blocului .Avem o problema cu cei din ap. 20 (ultimil etaj) care nu vin decat de doua trei ori pe luna sa locuiasca acolo si refuza sa contribuie la plata acestor sume.Problema este ca in urma cu doi ani din acesti bani starnsi inclusiv de la ei s-a efecutat o lucrare de izolatie pe acoperisul acestora in valoare de 3500 lei,dupa care acestia nu au mai cotizat spunand ca locuiesc la Bucuresti si platesc acolo unde stau.
Intrebarea ar fi urmatoarea : Persoanele care au mai multe locuinte ,chiar daca nu locuiesc pot fi scutite de la aceste reparatii? In cazul in care acestia nu vor mai cotiza locatarii sunt indreptatiti si pot sa refuze cheltuiala cu reparatia acoperisului?