Locuiesc in Oltenita intr-un bloc cu 20 apartamente si nu avem infintata asociatie de proprietari , insa sunt alese cinci persoane dintre locatarii blocului care se ocupa cu colectarea banilor pentru reparatii.Sumele care se strang lunar se hotarasc impreuna cu toti locatarii si se folosesc numai pentru lucrarile de intretinere a blocului .Avem o problema cu cei din ap. 20 (ultimil etaj) care nu vin decat de doua trei ori pe luna sa locuiasca acolo si refuza sa contribuie la plata acestor sume.Problema este ca in urma cu doi ani din acesti bani starnsi inclusiv de la ei s-a efecutat o lucrare de izolatie pe acoperisul acestora in valoare de 3500 lei,dupa care acestia nu au mai cotizat spunand ca locuiesc la Bucuresti si platesc acolo unde stau.
Intrebarea ar fi urmatoarea : Persoanele care au mai multe locuinte ,chiar daca nu locuiesc pot fi scutite de la aceste reparatii? In cazul in care acestia nu vor mai cotiza locatarii sunt indreptatiti si pot sa refuze cheltuiala cu reparatia acoperisului?
1-Nu exista prevedere legala in vigoare care sa exonereze de la plata cotelor de intretinere in cadul imobilului
2-Va confruntati cu o situatie delicata datorata lipsei asociatiei de proprietari,care este guvernata de dispozitii legale care precizeaza dreptul asociatiei de proprietari de instituire cu pretentii si de actionare in justitie a proprietarilor rau platnici sau care refuza achitarea c/v anumitor lucrari de reparatii si intretinere in imobil
Acoperis bloc
sophyca
Sunt proprietara unui apartament la etajul 4,am mostenit de la parinti apartamentul, si am probleme cu izolatia de cand ma stiu, am tot incercat sa fac ... (vezi toată discuția)
Recuperare
racu3949
Buna . Locuiesc la ultimul etaj la bloc . De curand am facut izolatia pe acoperisul blocului din fonduri proprii fara ajutorul locatarilor . Ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)