Sunt proprietara unui apartament la etajul 4,am mostenit de la parinti apartamentul, si am probleme cu izolatia de cand ma stiu, am tot incercat sa fac reparatia pe cont propriu ca si vecinii mei de pe palier insa de fiecare data s-a deterioarat in cativa ani. Vecinii de la etajele inferioare nu au cotizat pentru ca au zis ca nu este obligatia lor. Acum stiu ca exista o lege in acest sens, as dori sa stiu cum se aplica acea lege si in ce cazuri. Noi dorim sa facem acoperis cu tabla, cu autorizatie de la primarie si toate avizele, insa asociatia nu ne sprijina, nu au fond de reparatii, nu ne ajuta nici sa recuperam banii de la vecini, vecinii nici ei nu doresc sa plateasca. Stiu ca toti locatarii trebuie sa semneze ca sunt de acord cu construirea acoperisului, insa cum ii facem sa ne si plateasca?
Care sunt indatorilile asociatiei? va rog din suflet sa-mi raspundeti.
Multumesc anticipat
Toti locatarii blocului sunt obligati sa contribuie cu o cota parte indiviza a platii reparatiilor acoperisului sau a terasei blocului in care locuiesc conform atat legislatiei vechi (Legea nr. 116 din 2006, Legea Locuintei), cat si Legii nr. 239 din 2007, care a intrat in vigoare la data de 23 august 2007.
Daca platiti din propriul buzunar costurile de reparatie a acoperisului comun, puteti sa chemati in judecata Asociatia de Proprietari, in solidar cu ceilalti coproprietari care au refuzat participarea la aceste costuri, si pe baza facturilor si devizelor de lucrari, se pot obtine pe cale judecatoreasca obligarea acestora la plata diferentei care le-ar reveni conform numarului de apartamente din imobilul respectiv.
Acoperis sarpanta
Edu13
Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica
ninha
Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat in legatura cu reabilitarea termica a blocului in care locuiesc.
Ne-am cumparat de curand un apartament la etajul 4 ... (vezi toată discuția)