avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul salariu

Buna seara,

Am o mare nelamurire in ceea ce priveste salariul pe care le-am luat luna acesta pentru luna octombrie 2012. Luna oct. a fost de 184 ore lucratoare cu 24 ore mai mult ca septembrie(160) si totusi am luat mai putin.In ambele luni am avut si 32 ore suplimentare.Bonuri de masa primim in valoare de 135 lei si am o persoana in intretinere. Luna acesta am luat cu 100 lei mai putin ca luna trecuta.Ma poate ajuta cineva cu o explicatie? Mentionez ca salariul de baza este de 1550 si ni se retine lunar garantie materiala de 10%.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
Acidor_cat2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Simion Eugenia , Contabil 09:30, 14 Noiembrie 2012
Trebuie facut un calcul simplu:
1550 : 160 = 9.69 RON/ora
1550 : 184 = 8,43 RON/ora
Calculul orelor suplimentare se face inmultind salariul orar cu numarul de ore suplimentare si apoi se aplica un coeficient (de regula 150%).
In concluzie salariul orar fiind mai mic in noiembrie de aici apare diferenta.
Buna ziua
Imi puteti spune in baza carei legi si articol se calculeaza astfel salariul ?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim 1 iulie 2014 aikon aikon Buna ziua as dori sa ma lamuriti cu ceva raspunsuri clare in pentru situatia urmatoare.Am primit fluturasul de salariu pe luna iulie 2014 pe care este trecut ... (vezi toată discuția)
Salariul minim Isro Isro Lucrez la o firma de pază și am realizat în luna ianuarie 192 ore. Menționez că sunt încadrat la salariul minim pe economie. Ce salariu trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare mihaitarobert mihaitarobert Va salut.Am o nelamurire legata cu plata de ore suplimentare facute peste programul normal de 8 ore.Seful meu a spus ca orele suplimentare conform codului ... (vezi toată discuția)