In legatura cu o donatie lasata unui membru din familie in cazul meu fiicei ,as vrea sa stiu un apartament se poate ipoteca?si daca sotul fiicei mele in cazul in care ar cere drepturi la acea donație.Mentionez ca donația a fost făcută înainte de căsătoria fiicei.Multumesc.
Locuiesc impreuna cu fiica noastra in varsta de 20 de ani in imobilul sotului,achizitionat inaintea casatoriei noastre,el parasind domiciliul conjugal de 2 ani,mentionez ca mai are o fiica din prima casatorie,eu,ca sotie am contribuit financiar si moral la indatoririle familiei,timp de 20 de ani,locuind in acest apartament impreuna.Intrebarea mea este ce drepturi as avea eu la acest apartament,in urma unui eventual proces de partajare.MULTUMESC
Suntem casatoriti de 20 de ani legal dar traim separat,avem in comun o casa si o cladire depozitare,pe o suprafata de 2000 m patrati,as dori sa stiu daca aceasta casa se va imparti in urma partajului,si nu se poate evalua la nici un pret ,in urma procesului,sotul meu este obligat prin lege sa mi dea dreptul meu de coproprietar pe o perioada limitata de timp,sau numai dupa vanzarea acestui imobil?