avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters268881

Activitate ContSters268881

Buna seara,

Stiu ca o hotararea definitiva si irevocabila se poate investi cu titlu executoriu, dar vroiam sa stiu daca acest lucru este valabil si pentru o hotarare a unei instante de Apel care a fost casata de Curtea de Apel si trimisa apoi spre rejudecare in recurs la Tribunal, pe motiv de necompetenta materiala (nedemonstrandu-se ca valoarea este mai mare de 100.000 lei) ?
Precizez ca au fost mai multe cicluri procesuale iar la rejudecarea in recurs eu am pierdut, Apelul casat de Curtea de Apel fiind recalificat drept recurs dupa casare.

Astept raspunsul Dvs.

Multumesc anticipat !

Cu stima,

Sorin
Buna seara,

In cazul in care se achieseaza la pretentiile reclamantului intr-un litigiu pentru hotarare care sa tina loc de act autentic de v/c (este vorba din cate imi dau seama despre obligatia de a face, eu fiind mostenitorul tatalui meu care a semnat in 1976 o chitanta de mana cu reclamantii - pentru vanzarea unei case de locuit (in chitanta de mana nu se face referire la teren), reclamantii invocand in aceeasi actiune si uzucapiunea de 30 de ani in subsidiar - pentru a obtine si terenul), dupa o repunere pe rol (in prezent procesul este suspendat), in prima instanta, la primul termen de judecata, paratul poate fi scutit de plata cheltuielilor de judecata (onorariu avocat si a taxei de timbru) ??? Precizez ca eu am calitatea de parat.
Cum se realizeaza dpdv juridic si in mod practic aceasta achiesare ?

Astept raspunsul Dvs.

Va multumesc !

Cu stima,

Sorin
Răspuns la discuția Plata cheltuieli de judecata
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.
Precizez ca eu sunt debitorul si ca vroiam sa stiu urmatoarele:

1. Daca primesc somatie de plata la domiciliu, prin Posta si in cat timp trebuie sa achit suma respectiva, de la primirea somatiei ?
2. Cat timp dureaza de la momentul in care instanta a investit deciziile instantei cu titlu executoriu pana ce creditorul obtine efectiv titlul executoriu (macar ca ordin de marime... zile, saptamani, luni) ca sa stiu eu cat timp am la dispozitie sa platesc suma ???
3. La cat se poate ridica onorariul unui executor judecatoresc (in calitate de debitor ma intereseaza ca sa stiu la ce suma sa ma astept, pentru ca banuiesc ca acest onorariu imi va fi imputat mie) ?
4. Eu locuiesc in alta localitate decat cea unde este instanta de executare.
Creditorul trebuie sa apeleze la un executor judecatoresc din raza domiciliului meu ?

Am rugamintea sa detaliati urmatoarea:

"Daca sunteti debitor si nu puteti achita suma comunicata de executor acesta va desfasura demersuri la autoritati pentru a se informa despre bunurile in evidenta dvs,in vederea analizarii variantelor optime de recuperare suma"

Pentru o suma de 3500 RON se poate ajunge la executarea bunurilor ?

Astept raspunsul Dvs.


Multumesc !

Cu stima,

Sorin

Discuție Uzucapiune
Un decret de expropriere care nu si-a produs efectele (s-au propus despagubiri dar nu au fost ridicate de adevaratul proprietar, pentru ca acestuia nu i s-au adus la cunostinta la momentul respectiv ca trebuie sa ridice aceste despagubiri iar constructia nu a fost demolata) intrerupe uzucapiunea ?
Precizez ca eu urmaresc sa intrerup o uzucapiune invocata in subsidiar intr-o actiune de hotarare care sa tina loc de act de v/c (existand o chitanta de mana realizata inainte de 1989), eu fiind mostenitorul adevaratului proprietar.

Astept raspunsul Dvs.

Multumesc !

Cu stima,

Sorin
Buna dimineata,

Am cateva intrebari si va rog sa ma ajutati sa inteleg...

1.Va rog sa ma lamuriti ce se intampla dupa ce instanta admite cererea de învestire cu formulă executorie a unor sentinţe civile (sunt 3 la numar in toate ciclurile procesuale) ?
Este vorba de executare silita prin poprire pe salariu ? Mentionez ca este vorba de sume de bani.
2. Pentru toate deciziile trebuie sa platesc ? Nu numai pentru ultima ?
3. Aceste decizii de investire cu formula executorie mi se comunica ?
4. Este posibil ca instanta sa admita investirea cu formula executorie a unei sentinte a unei instante de Apel care a fost casata la Curtea de Apel si trimisa spre rejudecare in recurs pe parcursul ciclurilor procesuale, daca la rejudecare in recurs am pierdut ?
5. Cat timp dureaza procedura de recuperare si la ce trebuie sa ma astept ?
6. Unde pot sa cer informatii sa vad ce anume se executa si cum ?
7. In cat timp trebuie sa platesc suma si pe ce baza (mi se face o somatie de catre executorul judecatoresc) ??? Precizez ca am domiciliul in alt oras in care s-au judecat procesele.
8. Daca nu pot sa platesc toata suma ce se poate intampla ?

Nu realizez ce ma asteapta ? Va rog sa ma ajutati...

Astept raspunsul Dvs.

Multumesc anticipat !

Cu stima,

Sorin
Multumesc frumos pentru precizari.

Toate cele bune.
Multumesc pentru raspuns.

Pot depune revizuirea maine si apoi contestatia in anulare la o data ulterioara (dupa cate stiu pana intr-un an de la pronuntarea hotararii ramase definitive) ? sau nu pot depune si revizuire si contestatie in anulare ci doar una dintre acestea ?

Motivul de revizuire ar fi:

Instanta nu s-a pronunţat asupra unui lucru cerut - nu a tratat exceptiile invocate;

Motivul de contestatie in anulare ar fi:

instanţa de recurs a respins recursul însă a omis să cerceteze vreunul din motivele de nelegalitate pe care le-aţi invocat.

Este corect dpdv juridic sa introduc ambele actiuni - de revizuire si contestatie in anulare ?

Ce taxe de timbru ar presupune ?

Multumesc !
Multumesc pentru raspuns.
1. Precizez ca instanta de recurs (Tribunalul) nu a judecat fondul dar a evocat in sentinta fondul, nerezolvand exceptiile invocate de mine.
Fondul a fost judecat de catre Judecatorie, Tribunalul si Judecatoria fiind in acelasi oras.

2. Am inteles ca termenul de revizuire curge de la pronuntare, dar doresc sa-mi confirmati / infirmati daca acest termen este de o luna (30 de zile) si daca trebuie sa depun revizuirea maine (pentru ca maine se implineste termenul de o luna) pentru a nu pierde acest drept ?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu stima,

Sorin
Multumesc frumos pentru raspuns.
Dar mai am niste nelamuriri si anume:

1. Este vorba de doua persoane in favoarea carora instanta a pronuntat solutie favorabila (pe una nici macar nu o cunosc).
Cum fac ? Trimit banii jumatate la unul si jumatate la celalalt ?

2. Nu stiu daca persoanele respective accepta plata esalonata din moment ce eu nu comunic cu acestia. Pot consemna o plata partiala prin CEC pe numele si la adresele postale ale celor doua persoane in favoarea carora instanta a pronuntat solutie favorabila ?

3. Presupunand ca ar incepe executarea silita, in acest caz eu trebuie sa primesc instiintare prin Posta de la Executor, pe care o pot contesta in termen de cate zile ???

4. Puteti sa-mi precizati cateva motive reale si intemeiate pentru care eu as putea promova contestatie la executare ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri !

Cu stima,

Sorin
Am pierdut un proces civil, hotararea definitiva si irevocabila a fost data in instanta de recurs dar in dispozitivul sentintei nu se trateaza exceptiile invocate de mine in cadrul recursului. In plus in cadrul ciclurilor procesuale a existat si o hotarare favorabile mie (spre exemplu in prima instanta de fond).
Cum pot proceda acum ? Ce pot face ? Revizuire sau contestatie in anulare ?

Am citit pe Internet ca revizuirea se poate face in termen de o luna de la pronuntare (in cazul meu expira maine, considerand data pronuntarii, iar de abia astazi am primit prin e-mail hotararea definitiva de la avocatul meu). Daca nu depun revizuirea in acest termen pierd dreptul de a declara revizuirea ?
Precizez ca avocatul meu este ocupat in aceasta perioada si nu reusesc sa-l "prind" la telefon sa-mi explice.
Care sunt termenele pentru revizuire si contestatie in anulare ? Exista taxa de timbru ? Daca da, ce valoare are ?

Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri.

Astept raspunsurile Dvs.

Va multumesc anticipat !!!

Cu stima,

Sorin