avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters269046

Activitate ContSters269046

Cum adica, ati primit in 24.09 informare de incetare a contractului incepand cu 25.09? Dar preaviz nu v-a dat? Parca legal era 15 zile, nu sunt sigur, dar va poate spune un jurist. Atunci cand ii dati in judecata specificati si acest aspect ca sa demonstrati reaua vointa a angajatorului. S-ar putea ca tocmai lipsa preavizului sa poata duce la anularea in instanta a deciziei de incetare a contractului de munca, dar asta tot numai un jurist va poate lamuri. De asemenea este foarte important si motivul specificat pentru incetarea contractului de munca.
Răspuns la discuția Malpraxis
Hei, daca ati fi citit mesajele mele ati fi vazut ca nici eu nu sustin asta. Radiografiile nu sunt o cauza a cancerului ci un factor de risc, dar un factor de risc real, care se poate sau nu se poate manifesta in functie de organismul fiecaruia. De unde stiti de cate ori a fost supus la radiografii, mai ales in faza de debut a TBC-ului? Sau poate a facut investigatii la mai multi specialisti. Apropo, in 2012 la spitalul Marius Nasta inca se mai foloseau aparatele alea vechi...
Răspuns la discuția Malpraxis
Asa cum am zis, nu mai sunt cadru didactic, ce am povestit este din anii '90 cand era obligatoriu de facut radiografia pulmonara. Si nu, nu este aberatie ceea ce-am zis, probabil ca n-ati facut niciodata radiografie in viata Dumneavoastra, altfel ati sti ca intervalul minim intre radiografii trebuie sa fie de 6 luni. Iar prevederile privind supravegherea sanatatii lucratorilor s-au modificat tocmai din cauza riscurilor de iradiere de la diverse investigatii, iradiere inutila de altfel (atata vreme cat nu sunt alte semne de boala). Faptul ca supunerea la diversele radiatii ale echipamentelor medicale provoaca sau nu cancer tine de organismul fiecaruia, dar riscul exista si este mentionat de medici (inclusiv prin semnarea unei declaratii pe proprie raspundere ca n-ai mai facut radiografie in ultimile 6 luni).
Răspuns la discuția Malpraxis
Pe de alta parte stiu ca tocmai din cauza acestor riscuri de multe ori nu se mai face o investigatie completa in cazul unor consultatii repetitive. Eu am lucrat in invatamant si ar fi trebuit anual sa fac radiografie pulmonara, dar de cele mai multe ori era doar consultul simplu, fara raze (riscul iradierii plus rationamentul de costuri pentru unitatea sanitara).
Deci, in concluzie, cred ca s-ar putea ca declansarea cancerului sa fie stimulata de radiolografii, si, mai cred ca la ultimul consult nu s-a mai facut un diagnostic imagistic, altfel ar fi trebuit sa apara formatiunile canceroase. E parerea mea de nespecialist...
Răspuns la discuția Malpraxis
Parerea mea este ca tocmai investigatiile referitoare la TBC sa fi declansat/agravat cancerul. Ma refer la imagistica care presupune iradierea pacientului, procedeu foarte periculos si nerecomandat a se efectua de multe ori sau foarte des.
Răspuns la discuția Modificare apartament
A fost amendata pentru lucrari fara autorizatie. Orice lucrare care modifica fatada trebuie aprobata de primarie (da, aici intra si schimbarea dimensiuni ferestrelor, inchiderea balcoanelor; chiar si schimbarea numarului de ochiuri de geam fara a modifica dimensiunea ferestrei). Iar fatada este perete comun (acelasi perete il au si vecinii de deasupra sau dedesubt, stanga sau dreapta), chiar daca separa sufrageria personala de balconul personal, deci trebuie acordul vecinilor.
Atentie, daca nu va intelegeti cu vecinii va trebui sa aduceti totul la starea initiala. Cel mai corect era sa aveti intai un proiect autorizat si apoi sa va apucati de lucrare. Ceea ce mi se pare interesant este ca primaria v-a dat termen pentru intrarea in legalitate; eu stiam ca de la inceputul anului nu se mai accepta asa ceva, s-a schimbat legislatia de urbanism, constructiile fara autorizatie sunt desfiintate automat...
Răspuns la discuția concediu medical dupa CCC
Asta stiam, problema este cum calculeaza indemnizatia de Concediu medical fiecare firma, tinand cond ca a fost o singura indemnizatie de crestere copil. Cum vor lua in calcul, fiecare dintre firme, cuantumul indemnizatiei de crestere copil in stabilirea indemnizatiei din perioada concediului prenatal. 50%/50%, 0%/100% sau in functie de proportia veniturilor?
Daca sotia a fost 2 ani in concediu crestere copil, acum lucreaza de 2 luni cu contract de munca la doua S.C. si trebuie sa intre in concediu medical prenatal, cum se calculeaza C.M. la fiecare dintre societati? Cum se imparte indemnizatia pentru fiecare dintre societati?