Buna seara aflandu-ma in fața unui magazin împreună cu un prieten ,am fost interceptat de către o patrulă de jandarmerie care îl vazuse pe amicul meu consumând o sticla cu bere. Eu aveam o sticla în buzunar și fiind întrebat dacă am consumat din sticla am recunoscut că am băut dar. Am fost solicitat să prezint buletinul și mi s-a spus că voi fi sancționat contravențional. Întrebarea mea este utmatoarea...fapta patrulei de jandarmi nu reprezintă un abuz?! Eu știu că în OG 2 se prevede faptul că agentul constatator trebuie să constate efectiv fapta.....eu sunt ferm convins că patrula nu avea cum să mă vadă pe mine consumând berea. Acest fapt consider un abuz și aș vrea să știu dacă aș avea câștig de cauză dacă voi depune plângere împotriva procesului verbal.
Am o întrebare dacă mă poate ajuta cineva. După ce am ieşit de la muncă, am fost acasă la un coelg de muncă unde am petrecut câteva ore. Pe la ora 01.00 noaptea a venit poliţia la uşa noastră şi ne-a spus faptul că vecinul de vis-a-vis a sunat la poliţie deoarece muzica pe care o ascultăm îl deranja şi nu putea să doarmă. După ce am fost legitimaţi, şi eu şi colegul meu de muncă, ne-a fost comunicat faptul că vom fi sancţionaţi contravenţional conform legii 61/1991 art.2 pct 26 - tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora. Întrebarea mea este, în acest caz nu trebuie sancţionat doar propietarul apartamentului? Din câte am vorbit cu o cunostinţă de-a mea, în aceste cazuri, dacă sutn mai multe persoane în apartament şi se tulbura liniştitea locatarilor, va fi sancţioant contravenţional doar propietarul apartamentului.
sunt student la masterat in anul 2, varsta de 23 de ani si as dori sa stiu daca in momentul cand termin masteratul si ma inscriu la a doua facultate mai primesc in continuare pensia de urmas? Va multumesc