Lucrez in invatamant de 23 de ani si am fost in CIC intre 2003 si 2005. Abia acum mi se comunica faptul ca intre 2005 si prezent actele aditionale nu au tinut cont de faptul ca perioada de CIC nu reprezenta vechime in munca, asa ca trebuie sa le reactualizeze, luandu-mi doi ani din vechimea in munca si implicit si diminuandu-mi sporul de vechime. E ok?
Multumesc frumos pentru ajutorul dat, "darida"! Chiar daca nu voi rezolva mare lucru, e important sa stiu ca nu putem sa facem chiar ce vrem intr-un apartament de bloc, doar pentru ca avem acte de proprietate asupra lui. Cine crede ca isi poate face propriile reguli intr-un spatiu - proprietate de altfel - in care se locuieste la comun, este inconstient
cu tot respectul, aceasta persoana are pe cineva desemnat prin act notarial sa aiba grija de apartament si care, surprinzator, chiar vine periodic sa vada cum mai stau lucrurile si sa plateasca eventualele cheltuieli...
Am de cativa ani un vecin (care locuieste la parter, sub mine), care e plecat din tara si si-a debransat centrala de apartament - neexistand incalzire centralizata in imobil. In acelasi timp, tine si geamurile intredeschise, pentru aerisire, ceea ce duce la o temperatura interioara la el in casa foarte mica. Apartamentul meu fiind situat deasupra lui, pardoseala mea este foarte rece, iar diferenta de temperatura dintre aerul din casa si pardoseala este foarte mare (se formeaza broboane de condens acolo unde exista gresie).
Exista vreo legislatie/baza legala prin care sa il fortez sa mentina in apartamentul in care nu locuieste o temperatura minima/anti-inghet?
Va multumesc.
Florentina Budala
Stiu ca FSLI a cerut Min Educatiei clarificarea acestei probleme de interpretare din Legea 63, dar s-a raspuns cu textul legii, adica nu s-au dat lamuriri si interpretari oficiale. CIC nu reprezinta vechime efectiva in invatamant, deci nu se ia in calcul pentru acordarea sporului de stabilitate (la 10 ani neintrerupti), dar unele institutii au inceput sa anuleze chiar si vechimea efectiva acumulata anterior CIC de la calculul celor 10 ani si sa numere de la 0 dupa revenirea din CIC; (adica daca am facut 9 ani neintrerupti, am intrat apoi2 ani in CIC, la revenire nu imi ajunge doar sa mai fac 1 an pana la 10, ci incep sa numar din nou de la 0 la 10). Intrebarea este: CIC doar intrerupe vechimea efectiva (fara a anula ce s-a acumulat anterior), sau anuleaza vechimea stransa anterior - in vederea acordarii sporului de stabilitate? Ce fac femeile care fac copii dupa 15 ani de munca? li se ia sporul deja acordat si o iau de la capat?
wow! ar fi minunat! in doua zile ar trebui sa iau deja prima indemnizatie si daca este asa cum ziceti, va trimit un e-pupic;) numai de bine sa auzim!
Am intrat in CCC incepand cu 1 septembrie 2012 #-o; mai am vreo sansa sa beneficiez si eu de marirea indemnizatiei de la 75 la 85%?