avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Activitate alexa35ro

Activitate alexa35ro

"Imprumutul se face cu titlu gratuit,........."
"Comodatarul este obligat sa intretina si sa pastreze in bune conditii............fiind in sarcina sa cheltuielile aferente conform art.2148 cod civil."
"Comodatarul are obligatia de a achita toate taxele legale si cheltuieli de intrtinere cerute...... dupa cum urmeaza:cheltuieli legate de energie electrica, gaze , telefon,cablu- internet, apa, gunoi "
Rog a mi se comunica daca in cazul in care sunt comodatar intr-un contract si-mi respect achitarea datoriilor: lumina, gaze , telefon,cablu- internet, apa, gunoi si chiar imbunatatirea imobilului; mai sunt obligata sa platesc si impozitul catre stat?
Aceasta nu este obligatia proprietarului de drept?
In contract scrie ca:
1.DEZMEMBRAREA
In urma decesului mamei noi coproprietarii:tata, fratele si eu am hotarat dezmembrarea imobilului in doua loturi: lot.1 alcatuit dintr-un teren iar lot 2 alcatuit din teren si doua imobile
2.PARTAJ
"Noi copartajantii am hotarat sistarea starii de coproprietate asupra imobilului de mai sus prin atribuirea loturilor mai sus deschise astfel:
Noi tata si eu preluam in proprietate lot 1 constand in teren astfel: tata dreptul de uzufruct viager iar eu nuda proprietate asupra terenului."cu acordul fratelui si a sotiei acestuia.
3.INTRETINERE
Tatal a cedat unul din imobile fratelui meu cu contract de intretinere.

Tatal mi-a dat acordul de constructie dar :
Dupa ce eu imi construiesc casa tatal sau fratele dupa decesul tatalui vor avea drepturi asupra lotului 1 respectiv asupra casei construite de mine pe terenul respectiv.
In urma decesului mamei, tatal si fratele meu doreau ca eu sa nu am parte la succesiune. Intr-un final sotia fratelui angajata la un notariat a ticluit un contract destul de incalcit.In urma unor discutii tatal s-a prefacut bolnav cerandu-mi sa semnez acele acte.
In final din doua imobile pe un teren de 500mp am ramas cu un teren gol de 150mp.
Acest contract spune ca eu am nuda proprietate asupra terenului iar tatal are dreptul de uzufruct viager.Doresc sa construiesc o casa pe acest teren.
Rog sa ma informati daca pot interveni dificultati in timp sa raman fara casa sau sa-si ceara drepturi tatal si fratele.
Răspuns la discuția contract de intretinere
Contractul de comodat (tatal meu) si comodatar ( eu) este semnat de mine si de tatal meu pentru o perioada de 10 ani.
In cazul decesului tatalui, eu mai am dreptul de a locui in imobil? Mentionez ca acest imobil ramane ca mostenire fratelui.
Tatal meu doreste sa-i lase un imobil fratelui meu mostenire cu clauza de intretinere. Fratele este casatorit.
Doresc sa stiu daca imobilul poate fi trecut doar pe numele fratelui nu si al sotiei sale.
Pe acelasi imobil am contract de comodat (tatal) si comodatar(eu) pe o perioada de 10 ani.
Doresc sa stiu daca acest contract este valabil si dupa decesul tatalui.
In urma cu 2 ani asociatia de locatari a dispus schimbarea tevilor de apa (rece) cotra cost. In perioada aceea nu dispuneam de acea suma, dar nici nu locuiam in apartament. In urma acestor schimbari , avand si o mica restanta am fost debransata definitiv. Am incercat pe cale amiabila sa mi se aprobe bransarea dar am fost refuzata categoric. In afara de faptul ca nu locuiesc in apartament de 2 ani, nu am apa potabila, a crescut considerabil restanta la intretinere( aceasta incluzand: lumina pe scara care nu exista pe tronson, femeia de serviciu, penalitati si pierderi de apa , apa de care eu nu beneficiez de 2 ani).
Cum as putea proceda pentru solutionarea cazului?