avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Art.2148, art.2151 (plata impozitului pe imobil de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Art.2148, art.2151 (plata impozitului pe imobil de chirias)

Rog a mi se comunica daca in cazul in care sunt comodatar intr-un contract si-mi respect achitarea datoriilor: lumina, gaze , telefon,cablu- internet, apa, gunoi si chiar imbunatatirea imobilului; mai sunt obligata sa platesc si impozitul catre stat?
Aceasta nu este obligatia proprietarului de drept?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:00, 29 Ianuarie 2014
Plata impozitului aferent detinerii in proprietate a imobilui este in sarcina proprietarului in afara de cazul in care v-ati obligat prin contract la contrariul.
"Imprumutul se face cu titlu gratuit,........."
"Comodatarul este obligat sa intretina si sa pastreze in bune conditii............fiind in sarcina sa cheltuielile aferente conform art.2148 cod civil."
"Comodatarul are obligatia de a achita toate taxele legale si cheltuieli de intrtinere cerute...... dupa cum urmeaza:cheltuieli legate de energie electrica, gaze , telefon,cablu- internet, apa, gunoi "
Cheltuielile de intretinere nu cuprind si impozitul pe cladire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat ContSters146176 ContSters146176 gazda copiilor mei le a spus ca le face un contract de comodat,va intreb ; copii mei vor plati toate utilitatiile apa gaz,curent,impozit,datorii,in afara de ... (vezi toată discuția)
Cladire a unei persoane fizice utilizata de o persoana juridica svarga svarga O persoana juridica are in utilizare o cladire proprietate a unei persoane fizice in baza unui contract de comodat. Se poate specifica in contractul de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere spatiu intre pers juridica si pers fizica adrianiuri adrianiuri Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de inregistrarea utilitatilor(energie, gaz, apa si paza). Cum imi pot inregistra cheltuielile acestor ... (vezi toată discuția)