avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate ana-maria-17

Activitate ana-maria-17

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca o persoana cu invaliditate de gradul întâi care naște poate beneficia de indemnizație de creștere a copilului.
1- nu a fost angajata niciodata
2-are indemnizație de handicap si pensie de urmas( nu de invaliditate)
3- urmeaza cursuri la master cu învățământ la zi ( 2 ani)
4- sotul nu este angajat si asigurat in tara.

Daca nu poate sa beneficieze, care ar fi soluția?

Buna ziua,

Primaria a construit pe pamantul meu primit zestre,o statie de epurare ,l-au intabulat ,dar nu stiu cum si a pus stalpi de electricitate,toate acestea au fost fara aprobare de la mine,acuma cer despagubiri daca nu vreau ei sa imi dea despagubiri ce pot face?

(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, intrucat acest fapt contravine Regulamentului prezentului forum)

Buna ziua
parintii mei mi au dat de zestre un pamant de 32 de ani ,care era neproductiv,cu multa munca am resit sa il fac productiv,ei mi au facut un contract de mana semnat cu martori ,la primarie este pe numele meu la apia ..plus ca am martori care stiu ca pamantul e de la parinti de 32 de ani ,dar acuma fratelemeu vrea sa ii faca sa se ragandeasca .ce pot face in cazul asta?scopul lui este urmatorul rimaria a costruit o statie de epurare pe pamantul meu plus ca la intabulat si a mai pus si stalpi de electricitate,iar acum cer despagubiri deoarece a facut fara acordul meu desii le am atras atentia ca ala e pamantul meu,iar acuma bineinteles cand e vorba de despagubiri ..sare fratele.

(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule intrucat acest fapt contravine Regulamentului acestui forum )
BUNA ZIUA.Sunt invalida de gradul1 cu insotitor,in urma unui accident de masina de la varsta de 16 ANI SI 3 LUNI,eram eleva in urma accidentului mi am continuat scoala iar acuma sunt studenta anul 2,bineinteles ca nu am apucat sa cotizez la stat,intrebarea mea este POT SA BENEFICIEZ DE PENSIE DE INVALIDITATE?

Am uitat sa specific ca beneficiez de pensie de urmas,dar cum am vazut mai sus nu se poate beneficia de doua pensii,dar acuma ma gandesc la batranete si la pensia de limita de varsta ??pensia de invaliditate se ia in considerare pt stagiu de cotizare?? acuma intrebarea este daca se ia in considerare perioada cat priesc pensie de urmas ca perioada de cotizare?daca nu se ia in considerare poate ar fi mai bn sa re ut la pensia de urmas pt cea de invaliditate.astept raspuns .