avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru cresterea copilului pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru cresterea copilului pentru persoane fara venituri

sotia mea a nascut nu are nici un venit pentru ca nu a lucrat nicaieri are 10 clase. vreau sa stiu daca primeste indemnizatia de crestere a copilului sau un stimulent pentru cresterea copilului, daca nu ce putem face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 27 August 2018
Daca sotia dvs a fregventat fara intrerupere cursurile preuniversitare fara intrerupere, poate beneficia de o indemnizatie lunara in valoare de 600 de lei pe o perioada de 2 ani.
Sotia dvs nu poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului intrucat acest lucru este conditionat de obtinerea de venituri 12 luni anterioare nasterii copilului.Cum sotia dvs nu a lucrat, nu poate beneficia de respectiva indemnizatie.Copilul, in schimb, va primi alocatie de 200 lei/luna pana la varsta de 2 ani, sau 3 ani in cazul copilului cu handicap.
In functie de venitul dvs, sotia ar putea beneficia de un ajutor de la stat, stabilit de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, (cu modificările şi completările ulterioare), din care va extrag
- 0,25 ISR pentru persoana singură;
- 0,45 ISR pentru familiile formate din 2 persoane;
- 0,63 ISR pentru familiile formate din 3 persoane;
ISR la nivelul anului 2012 este 500 lei.

In cazul dvs, fiind 3 persoane, calculul este cam asa :venitul dvs+alocatia 200 lei impartit la 3. Daca in urma acestui calcul va revene un venit pe membru de familie mai mic de 105 lei (500 ISR X 0.63=315 lei) adresati-va primariei la serviciul de asistenta sociala.:)

dar daca eu la dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului aduc o adeverinta de la facultate cum ca in urama cu 12 luni eu am fost la facultate pot primi indemnizatia??
OUG 111/2010
art 2
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;

Trebuie acum sa frecventati cursurile de zi ale unei forme de invatamant mai sus amintite.
ela david a scris:

Sotia dvs nu poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului intrucat acest lucru este conditionat de obtinerea de venituri 12 luni anterioare nasterii copilului.Cum sotia dvs nu a lucrat, nu poate beneficia de respectiva indemnizatie.

Da, acum am vazut ca cele 10 clase aufost terminate, im icer scuze.

Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
Filip Alexandru, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului in cazul in care mama este studenta alizukmia alizukmia Buna ziua, Momentan sunt studenta la invatamant la distanta in cardul unei universitati particulare. Am terminat anul 2. Urmeaza sa nasc in lunile ... (vezi toată discuția)
Maternitate studenti Szilagyiibi Szilagyiibi Buna ziua! Cand o sa nasc o sa fiu la master, primul an. Fiind la facultate stiu ca voi primi indemnizatie de crestere -600 de lei, dar trebuie sa continui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului andreeavasile89 andreeavasile89 Buna ziua! Situatia in care ma aflu e mai complicata. Am lucrat din decembrie 2011 pana in martie 2012 cu contract de munca pe perioada determinata. Din ... (vezi toată discuția)