Buna ziua.Daca ma puteti ajuta si pe mine cu niste explicatii la problema mea va sunt sincer recunoscator.In primul rand sa va explic cum stau treburile.In 1989 a decedat bunicul meu.El avea o casa construita cu bunica mea pe terenul bunicii mele.Aveau trei copii.Un baiat(tatal meu)si doua fete.In momentul decesului el locuia cu bunica mea si parintii mei.Celelalte fete fiind maritate la casele lor.Dupa deces bunica mea a facut un certificat de mostenitor prin notariat pentru 1/2 din casa(partea bunicului)in favoarea tatalui meu.La notar au fost chemati tatal meu si una dintre fiice,cealalta fiind grav bolnava la pat.Certificatul de mostenitor s-a incheiat cu o parte de 1/1 in favoarea tatalui meu.Fiica care a mers la notar a cedat mostenirea din partea tatalui sau in favoarea fratelui care a ramas in continuare in casa cu familia.In 1991 a decedat fiica bolnava care avea la randul sau doi baieti.Intre timp tatal meu care a mai modernizat casa pe ici pe colo s-a despartit de mama mea,dar fara sa bage divortul.Asta se intampla prin 1992,cred.In anul 2011 a decedat bunica.Sora tatalui meu(cea in viata) si baietii celeilalte surori decedata nu au cerut succesiunea dupa decesul bunicii pt. dezbaterea succesiunii pe 1/2 din casa(adica partea bunicii).Tatal meu a ramas in continuare in casa singur avand grija de gospodarie pana in primavara acestui an cand a decedat si el(mai exact i aprilie 2013)Pe la sfarsitul lui mai 2013 am depus actele pentru succesiune.Matusa mea doreste jumatate din casa dupa ce in 1990 a cedat partea ei in favoarea tatalui meu.Acum s-a aliat cu unul din verii mei a celeilalte matusi decedata(cea care nu a fost citata la notar)ca sa anuleze certificatul tatalui meu de mostenitor.Celalalt var tine cu mine.Intrebarea mea este daca poate sa anuleze certificatul de mostenitor si daca ''da '' i se poate anula si hotararea matusii mele care a cedat atunci de buna voie in favoarea tatalui meu?Chiar nu se tine cont de cine a avut grija de bunica mea 22 de ani dupa ce a murit bunicul meu? Nu se tine cont ca timp de vreo 40 de ani sora tatalui meu a plecat din casa parinteasca si casa aceia nu putea sa stea in picioare fara intretinere?Va rog sa analizati si sa ma invatati si pe mine ce pot face in situatia aceasta.Am uitat sa va informez ca pe titlul de proprietate este trecut tatal meu,bunica mea si matusa care traieste.Este trecuta o casa cu 6 camere,5 Ha pamant extravilan si 1Ha intravilan.Precizez ca este undeva la tara casa si pt. mine este o valoare sentimentala aceasta casa.Este casa unde am crescut si am copilarit.Va multumesc anticipat.Cu cat imi dati raspunsuri mai rapid cu atat mai bine.Va multumesc.
Buna ziua!Am si eu o intrebare cu privire la o persoana pe care nu o cunosc si are buletinul la adresa mea .Eu locuiesc la aceasta adresa de 13 ani si nu stiu cum a reusit sa faca buletinul pe adresa mea fara consintamantul meu.In tot acest timp am primit tot felul de somatii de la diverse institutii unde are datorii si amenzi.M-am interesat la politie si am aflat ca trebuie sa-si schimbe buletinul anul acesta in septembrie 2013.Am fost la evidenta populatiei si mi s-a explicat ca nu poate sa-l oblige sa-si schimbe adresa daca acesta nu vrea si spune ca nu are un domiciliu stabil si ca ei sunt obligati sa-i faca buletin provizoriu la adresa mea din an in an..V a rog sa ma indrumati unde sa ma adresez ca aceasta persoana sa nu mai poata avea domiciliul la adresa mea.Precizez ca politia l-a localizat si locuieste la bunicii lui.Va multumesc!
Buna ziua.Am achizitionat acum 10 luni o tableta de la un magazin online.Am termen de garantie 2 ani.Acum doua luni am avut probleme cu ea.Nu mai incarca softul,ramanea in stand by.Am trimis-o in service si dupa un timp mi-au spus ca nu o mai pot repara si ca imi dau banii inapoi.Am asteptat 30 de zile dar nu am primit nimic.Ce pot face pt. a recupera banii.Multumesc.