avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate ali84

Activitate ali84

Am uitat sa mentionez. Vanzatorul detine debite diverse: pt autoturismul cumparat de mine, amenzi, impozite neachitate pentru o alta masina pe care o are in posesie etc. Daca ar achita doar impozitul aferent autoturismului pe care mi l-a vandut pot obtine certificatul fiscal stampilat de catre Primarie?
Avand in vedere faptul ca nu sunt in domeniu nu inteleg prea bine legea. Sa inteleg totusi ca daca in momentul de fata vanzatorul ar plati doar impozitul pe autoturism ar primi certificatul fiscal stampilat? Va multumesc pentru ajutor
Buna seara,

Doresc sa dau in judecata prin intermediul unui avocat sectia de inmatriculari din cadrul politiei deoarece nu doreste sa imi inmatriculeze autovehicolul in lipsa vizei de la primarie(pe certificatul de inmatriculare) conform careia vanzatorul din contract nu are datorii la primarie. Vanzatorul nu si-a platit datoriile la stat si refuza sa faca acest lucru, iar eu nu pot inmatricula vehicolul. Oare am vre-o sansa de castig. S-a mai lovit cineva de aceeasi problema? Poate ar fi mai bine sa dau primaria in judecata?Asi vrea sa platesc eu impozitul pe masina cumparata, dar nu si pe celelalte bunuri de pe numele vanzatorului. Este constitutionala hotararea de consiliu conform careia viza se da doar daca vanzatorul si-a platit toate datoriile la primarie? Nu ar fi normal sa trebuiasca platite doar darile pe obiectul din contractul de V-C?

Multumesc
Răspuns la discuția Probleme inscriere autoturism
Chiar nu stie nimeni?
Multumesc ptr. raspuns. Totusi m-ar interesa pe cine ar fi mai bine sa chem in instanta, primaria ca nu vrea sa imi dea viza, si astfel sa o silesc sa se indrepte catre vanzator, sau direct pe vanzator ptr. a-si achita datoriile sau a fi executat silit?
Nu, din pacate tocmai asta este problema ca nu mi-a fost inmanat certificatul fiscal in momentul tranzactiei, urmad ca vanzatorul sa faca acest lucru in ziele urmatoare, fapt care nu s-a mai intamplat nici dupa 30 de zile de la semnarea contractului. Am fost la primarie si am descoperit ca respectivul are datorii de foarte mari si cei de acolo nu au vrut sa imi dea viza pe certificat.
Buna ziua,

Am cumparat de curand un autoturism de buna credinta de la o persoana care are datorii la primarie si nu vrea sa le plateasca. Normal ca eu nu pot primi viza pe certificatul de inmatriculare deci automat nu pot inmatricula auto.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Pe cine sa dau in judecata, pe proprietar, sau primaria ca nu doreste sa imi puna viza? Sau politia ca nu vrea sa imi dea voie sa inmatriculez auto dara fiscal? Care ar fi cea mai simpla solutie in cazul de fata? Exista vre-o solutie fara tribunal?

Sunt cam disperat deoarece am trecut in talon numele si data instrainarii vehicolului, si au trecut 30 de zile de la semnarea contractului deci daca circul si sunt oprit imi va fi ridicat talonul.

Astept raspunsuri si/sau solutii. Multumesc anticipat
Buna seara,
Am urmatoarea intrebare pentru cei care ma pot ajuta:
Un minor in varsta de 15 ani care detine pe numele sau un autoturism are posibilitatea legala sa semneze un contract de vanzare cumparare a respectivului autoturism, sau trebuie ca semnatura sa sa fie insotita si de cea a parintilor? Daca ma voi prezenta la politie pentru inmatriculare cu contractul semnat doar de minor (si de mine clar), voi avea probleme, se va respinge dosarul? Se considera contractul nul?
Problema este ca eu am dat banii pe masina, am masina si toate actele, dar contractul e semnat doar de minor. E luata dintr-un par auto si am mers pe incredere fara sa verific buletinul vanzatorului.

Va multumesc si astept un raspuns cat mai curand