avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces impotriva sectieri de inmatriculari auto
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces impotriva sectieri de inmatriculari auto

Buna seara,

Doresc sa dau in judecata prin intermediul unui avocat sectia de inmatriculari din cadrul politiei deoarece nu doreste sa imi inmatriculeze autovehicolul in lipsa vizei de la primarie(pe certificatul de inmatriculare) conform careia vanzatorul din contract nu are datorii la primarie. Vanzatorul nu si-a platit datoriile la stat si refuza sa faca acest lucru, iar eu nu pot inmatricula vehicolul. Oare am vre-o sansa de castig. S-a mai lovit cineva de aceeasi problema? Poate ar fi mai bine sa dau primaria in judecata?Asi vrea sa platesc eu impozitul pe masina cumparata, dar nu si pe celelalte bunuri de pe numele vanzatorului. Este constitutionala hotararea de consiliu conform careia viza se da doar daca vanzatorul si-a platit toate datoriile la primarie? Nu ar fi normal sa trebuiasca platite doar darile pe obiectul din contractul de V-C?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:19, 12 Decembrie 2012
In conditiile in care nu detineti toate formalitatile legal prevazute pentru inmatriculare nu se justifica actionarea in justitie a sectiei de inmatriculare,deoarece veti beneficia de hotarare defavorabila
In conditiile in care vanzatorul detine debite in urmarire aferent autoturism,cum ati perfectat formalitatile de tranzactionare vehicul -in lipsa certificatului fiscal
Asumarea responsabilitatii achizitionarii unui bun in lipsa certificatului fiscal are drept consecinta imposibilitatea finalizarii inmatricularii,pentru care nu puteti invoca respobsabilitatea autoritatilor
Modificarea Codului de procedura fiscala prin OG 16/2012, care a intrat in vigoare incepand cu data de 01 noiembrie 2012, reglementeaza o exceptie de la regulile existente in privinta stingerii datoriilor si anume:
- in cazul obligatiilor fiscale de plata stabilite de organele de inspectie fiscala, precum si amenzilor de orice fel, se stinge cu prioritate obligatia fiscala sau amenda pe care o alege contribuabilul

Deci,daca vanzatorul ar fi avut interesul ,conform norma precizata,ar fi putut sa achite debitele aferente autoturism si sa va puna la dispozitie certificatul fiscal
Avand in vedere faptul ca nu sunt in domeniu nu inteleg prea bine legea. Sa inteleg totusi ca daca in momentul de fata vanzatorul ar plati doar impozitul pe autoturism ar primi certificatul fiscal stampilat? Va multumesc pentru ajutor
Am uitat sa mentionez. Vanzatorul detine debite diverse: pt autoturismul cumparat de mine, amenzi, impozite neachitate pentru o alta masina pe care o are in posesie etc. Daca ar achita doar impozitul aferent autoturismului pe care mi l-a vandut pot obtine certificatul fiscal stampilat de catre Primarie?
In temeiul OG nr 16/2012 care modifica anumite prevederi ale codului de procedura fiscala vanzatorul vehiculului daca avea interes detinea dreptul legal prevazut sa achite strict restanta aferenta vehicul si astfel sa va puna la dispozitie certificatul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inscriere autoturism ali84 ali84 Buna ziua, Am cumparat de curand un autoturism de buna credinta de la o persoana care are datorii la primarie si nu vrea sa le plateasca. Normal ca eu nu ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto edwardbuzoianu edwardbuzoianu Buna ziua, as dori sa cumpar un autoturism SH in orasul BN, dar vanzatorul cred ca are ceva probleme fiscale: el spune ca masina este pe numele lui, masina are ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare al3cksutz al3cksutz Am nevoie de un sfat, daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema. In urma cu aproximativ 2 luni am cumparat un autoturism, adus din strainatate, ... (vezi toată discuția)