avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme inscriere autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme inscriere autoturism

Buna ziua,

Am cumparat de curand un autoturism de buna credinta de la o persoana care are datorii la primarie si nu vrea sa le plateasca. Normal ca eu nu pot primi viza pe certificatul de inmatriculare deci automat nu pot inmatricula auto.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Pe cine sa dau in judecata, pe proprietar, sau primaria ca nu doreste sa imi puna viza? Sau politia ca nu vrea sa imi dea voie sa inmatriculez auto dara fiscal? Care ar fi cea mai simpla solutie in cazul de fata? Exista vre-o solutie fara tribunal?

Sunt cam disperat deoarece am trecut in talon numele si data instrainarii vehicolului, si au trecut 30 de zile de la semnarea contractului deci daca circul si sunt oprit imi va fi ridicat talonul.

Astept raspunsuri si/sau solutii. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ali84 , utilizator 14:55, 5 Decembrie 2012
Nu au legatura datoriile vanzatorului cu inmatricularea autoturismului pe numele dvs
La incheierea formalitatilor de achizitie autoturism ati preluat certificatul fiscal de la vanzator?
Nu, din pacate tocmai asta este problema ca nu mi-a fost inmanat certificatul fiscal in momentul tranzactiei, urmad ca vanzatorul sa faca acest lucru in ziele urmatoare, fapt care nu s-a mai intamplat nici dupa 30 de zile de la semnarea contractului. Am fost la primarie si am descoperit ca respectivul are datorii de foarte mari si cei de acolo nu au vrut sa imi dea viza pe certificat.
In conditiile in care ati demarat procedura de achizitie autoturism detineati obligatia sa va asigurati asupra existentei eventualelor debite in sarcina vanzatorului,dovada in acest sens fiind certificatul fiscal
Pentru solutionare fie staruiti la vanzator sa binevoiasca sa se achite de obligatii fie formulati cerere catre instanta pentru pronuntare hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare,concomitent eventual cu actiune impotriva vanzatorului pentru daune
Multumesc ptr. raspuns. Totusi m-ar interesa pe cine ar fi mai bine sa chem in instanta, primaria ca nu vrea sa imi dea viza, si astfel sa o silesc sa se indrepte catre vanzator, sau direct pe vanzator ptr. a-si achita datoriile sau a fi executat silit?
Chiar nu stie nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces impotriva sectieri de inmatriculari auto ali84 ali84 Buna seara, Doresc sa dau in judecata prin intermediul unui avocat sectia de inmatriculari din cadrul politiei deoarece nu doreste sa imi inmatriculeze ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat o masina si nu imi da fiscalul petrolul1924 petrolul1924 Ce pot face ca dupa ce expira itp-ul la masina? Sau cum pot sa fac sa o trec la impozit pe numele meu?exista vreo solutie??? (vezi toată discuția)
Auto Corina Maria Corina Maria Daca am cumparat o masina, dar proprietarul a cumparat-o la randul lui de la un altul, si nu a inscris-o la primarie, pot face actele cu prima persoana? ... (vezi toată discuția)