avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Buna ziua! Am cumparat o masina si nu imi da fiscalul
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Buna ziua! Am cumparat o masina si nu imi da fiscalul

Ce pot face ca dupa ce expira itp-ul la masina? Sau cum pot sa fac sa o trec la impozit pe numele meu?exista vreo solutie???
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 20:45, 13 Iunie 2013
In ce mod ati incheiat documente de instrainarea auto in lipsa certificatului fiscal?
Obligatia finalizarii formelor de achizitie auto,respectiv inmatricularea si luarea in evidenta de rol fiscal se realizeaza in termenul de 30 de zile
buna ziua!nu mi-a scris nimic pe talon si a ramas ca imi da fiscalul si acum nu mai raspunde la telefon?il are inchis!ce sa fac in situatia asta??
Da, aveti 2 solutii.
1. Puteti declara la impozite si taxe, auto, chiar daca nu aveti certificatul fiscal, veti fi obligat sa scrieti pe declaratia de impunere auto ca urmeaza sa prezentati certificatul fiscal cand il obtineti de la vanzator. In acest caz nu veti mai plati amenda pt nedeclarare in termen de 30 zile si eventual impozit cu penalitati. Mergeti la primaria de care apartine vanzatorul, in baza contractului de vanzare cumparare cu acesta puteti vedea daca are datorii sau nu. Au fost cazuri in care cumparatorul ia achitat datoriile ca sa poata ridica fiscalul.
2. Actiune in instanta.

Parerea mea este ca are datorii si din cauza asta nu va raspunde la telefon, in acest caz doar actiune in instanta va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cumparata fara fiscal Diasxxx Diasxxx Am cumparat de curand o masina, urmand ca dupa cateva zile proprietarul sa imi trimita fiscalul.... Si acum nu mai raspunde la telefon.... Ce pot face? Pot sa ... (vezi toată discuția)
Probleme inscriere autoturism ali84 ali84 Buna ziua, Am cumparat de curand un autoturism de buna credinta de la o persoana care are datorii la primarie si nu vrea sa le plateasca. Normal ca eu nu ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta, neradiata de la politie Monica H. Monica H. Societatea X a vandut catre o persoana fizica un autoturism . Pe baza de factura fiscala. Masina a fost radiata de la finante. Acum, dupa 3 ani de la ... (vezi toată discuția)