avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Masina vanduta, neradiata de la Politie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Masina vanduta, neradiata de la Politie

Societatea X a vandut catre o persoana fizica un autoturism . Pe baza de factura fiscala. Masina a fost radiata de la finante.

Acum, dupa 3 ani de la vanzare, societatea a primit o amenda ca a circulat fara rovinieta. Persoana care a cumparat masina nu a inmatriculat-o la politie pe numele sau. Inca figureaza pe numele societatii.

Ce pot face in acest caz?
Politia a spus ca trebuie sa vina cumparatorul, ca eu vanzator nu pot face nimic.

Ce solutie am in acest caz??

Dau persoana fizica in judecata pe obligatia de a face ?? De a-si inmatricula masina?

Sau Politia , sa radieze masina din evidentele societatii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:38, 13 Iunie 2014
La momentul instrainarii bunului mobil vanzatorul a completat in talon instrainat la data X ,dlui Y?
Obligatia finalizarii procedurii de achizitie bun mobil are termen 30 de zile de la incheierea actului de vanzare cumparare
In situatia mentionata,dv ca si vanzator de buna credinta ,solicitati la SPR evidenta auto in baza contractului de vanzare cumparare sa noteze in registrul de evidenta auto,instrainarea
Puteti solicita blocarea numerelor de inmatriculare
Mergeti la serviciul public comunitar regim permise de conducere pe raza caruia aveti sediul si solicitati efectuarea mentiunii in baza de date ca vehiculul a fost instrainat. O sa aveti nevoie de copia inscrisului prin care a fost transferat dreptul de proprietate- in speta- factura fiscala. Ulterior puteti promova si o actiune pentru constatarea transmiterii dreptului de proprietate si de obligare a cumparatorului la transcrierea dreptului de proprietate.
Formulati si o plangere impotriva procesului verbal, daca mai sunteti in termen
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
vasile2013, utilizator
vasile2013 a scris:
Ulterior puteti promova si o actiune pentru constatarea transmiterii dreptului de proprietate si de obligare a cumparatorului la transcrierea dreptului de proprietate.

Si daca cumparatorul nu executa hotarerea judecatoreasca de a face ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina vanduta si nu gasesc proprietarul maria tun maria tun Am vandut o masina si nu gasesc proprietarul.Mentionez ca eu platesc impozitul si imi vin amenzi de rovinieta acasa.Ce pot sa fac???:(( (vezi toată discuția)
Amenda de la cnadr dorat dorat BUNA ZIUA! Acu 2 ani am vandut masina cu contract de vanzare cumparare. persoana care a cumparat masina a vanduto la alta persoana .masina a ramas tot pe ... (vezi toată discuția)
Radiere autovehicul guzanu guzanu Bună seara, am şi eu o mare problemă şi nu prea ştiu cum să o rezolv. in anul 2012 am vândut un autovehicul cu proces verbal de vânzare-cumpărare ... (vezi toată discuția)