avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate andr3i1990

Activitate andr3i1990

Am fost obligat in momentul semnarii contractului de vanzare cumparare cu dezvoltatorul sa inchei contract si cu firma lor de internet si televiziune altfel nu puteam cumpara apartamentul. Este o firma mica de cartier. O sa citesc contractul atent sa vad daca se mentioneaza ceva. Multumesc de raspuns!
Buna ziua,

De curand am achizitionat un apartament in Popesti Leordeni. La momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare am fost obligat sa semnez un contract cu un operator de cablu si internet pe o perioada de 2 ani, cu care am fost de acord.

Acum 2 zile operatorul a modificat grila TV si a scos posturi importante cum ar fi HBO, Discovery Science si altele.

Intrebarea mea este: Pot sa reziliez contractul datorita acestor schimbari?

Multumesc,
Andrei
Buna seara,

Am absolvit Facultatea de Matematica si informatica, domeniul informatica (am toate examenele luate) dar nu am sustinut examenul de licenta.

Eu lucrez ca programator la o firma de specialitate.

Intrebarea este daca pot fi scutit de impozit si fara diploma de licenta?

Multumesc,
Andrei ILIUTA
Buna seara,

In primul rand vreau sa incep prin a va multumi pentru toate sfaturile acordate pe acest forum.

Problema mea este de fapt a prietenei mele, care lucreaza intr-un magazin de electrocasnice ca si casier.
Patronul acestei firme spune ca este de datoria angajatilor sa aiba grija ca produsele sa nu fie furate, inclusiv a casierilor (care stau doar cu ochii in monitor la casa ca nu au timp de altceva), cu toate ca firma beneficiaza de o firma de paza care se ocupa cu acest lucru.

De fiecare data cand se face inventarul ies multi bani lipsa, care se distribuie in mod egal tuturor angajatilor, directorul de magazin venind cu o hartie pe care toti angajatii o semneaza, obligandu-se in acest fel sa i se opreasca o suma lunar din salariu timp de un numar de luni, pentru a recupera paguba, firma de paza nefiind sanctionata in nici un fel.

Intrebarea mea este: Este legal ceea ce se intampla? Patronul are voie sa oblige un casier sa plateasca aceste daune?
Ce se poate intampla daca nu semneaza/plateste?
Ce se intampla daca vrea sa isi dea demisia iar ultimul salariu nu acopera toata suma ce trebuie restituita? Trebuie sa aduca bani de acasa?

Va mutumesc inca o data pentru tot ajutorul si pentru timpul acordat.

Numai bine,
Andrei