din pacate totul trebuie demonstrat , la noi legea este interpretabila. Important este sa gasiti un psiholog si un avocat perseverenti in a demonstra ceea ce doriti. De asemenea nu ar strica putin noroc in ceea ce priveste judecatorul la care ajunge cazul d-voastra, ar trebui sa va interesati( in general un avocat bun stie cine va audia cazul), deoarece mai exista si latura subiectiva la femei< chiar daca in mod normal legea nu ar permite, dar totusi suntem oameni nu roboti!
Daca am trai in Suedia, Norvegia etc. doar pentru presupuneri de abuz, si simple reclamatii , parintele care abuzeaza copilul( se intelege si o simpla palma data !!) este inchis pe o perioada de pana la 30 de zile cu posibilitate de prelungire, iar copilul este supus din ziua respectiva unei urmariri stricte cu vizite la domiciliu si evaluare periodica dpdv psihologic a integritatii lui mentale.
Ce parere aveti??
Ce pot sa va spun, poate incerc sa va incurajez, dar exista printre noi si psihologi care "se baga" pe astfel de cazuri,fara sa fie intimidati de cate un parinte denaturat doar ca are drept de custodie( ce sa spun) si de asemenea avocati foarte buni, exceptionali care se implica in situatii de acest gen , care nu citeaza doar din carti numere de articole , si stau ore in sir impreuna cu parintele care cere ajutor pentru a-l sfatui ce trebuie sa faca pentru interesul si binele copilului. Important este sa perseverati in a cauta , nu sa abandonati dupa primele esecuri
Doamna, nu mai lasati lucrurile sa evolueze in aceasta directie. Copilul in timp va suferi tulburari comportamentale grave, pe care nici un psiholog din lume nu va reusi sa le rezolve. Este de neconceput ce se intampla cu copilul, luati masuri. De fiecare data cand stiti ca se intoarce de la tata, fiti pregatita sa aveti pe cineva "strain " in casa, o vecina, o colega de servici, nu din familie. Eventual sa aveti o discutie cu persoana respectiva si sa o rugati sa va ajute doar prin a spune adevarul cand va fi cazul.Faceti acest lucru in repetate randuri nu odata. Pe copil, dupa ce vine de la tata, ar trebui sa il duceti imediat( eventual sa faceti programare cand stiti ca trebuie sa vi-l aduca acasa) la un psiholog, cautati sa fie autorizat si cu renume( conteaza, credeti-ma). E important sa il vada imediat dupa ce a fost traumatizat caci , cu pricepere il poate face sa se deschida si sa spuna ce ascunde fiind mult mai vulnerabil in faza respectiva. Daca se amana, copii in general tind sa uite, sau mai degraba vor sa uite si ascund toate intamplarile negative undeva in subconstient. Este o bariera de protectie, un sistem de aparare.Chiar dupa abuzuri repetate , la un moment dat ,ei cred ca merita ceea ce li se intampla si oricum au impresia ca este din vina lor.Stiu din pacate 2 cazuri asemanatoare, intamplate cu mai multi ani in urma dar care din fericire s-au terminat cu bine, mamele in aceste cazuri fiind extrem de determinate , au adunat probe, dovezi si au demonstrat!Tatii si-au pierdut toate drepturile. Sfatuiti-va cu un avocat specializat pe cazuri de genul acesta care va va spune ce probe sunt valabile si ce trebuie sa faceti!
In primul rand cred ca ar trebui sa lamuriti cine nu se intelege mai mult cu fostul sot. Mama d-voastra sau chiar d-voastra!! Cred ca un divort, in momentul in care sunt implicati doi minori dintre care unul are o luna , este extrem de dureros si solicita o mama peste orice limita. Am inteles ca lucrati in 4 schimburi, ceea ce presupun ca situatia financiara in care va aflati nu este deloc roz, ba chiar din contra... un motiv in plus sa acumulati progresiv resentimente fata de fostul sot. Probabil mama d-voastra este extrem de nemultumita de situatia actuala in care trebuie dintr-o data sa isi vada fata pe care o credea "realizata" si la casa ei cu familie si copii, singura si epuizata. Ea insasi se afla intr-o situatie grea, la o anumita varsta sa fie nevoita sa aiba grija de doi copii mici si sa-si consoleze si imbarbateze fata. Din pacate , in situatia aceasta fiecare se gandeste doar la el, mai putin la copii, ei ar trebui sa fie pe primul plan. Ceea ce nu ati mentionat in povestea d-voastra este modul in care s-a purtat tatal copiilor cu acestia, ma rog, cu fetita caci baietelul e f mic.I cazul in care acesta s-a implicat in tot ceea ce tine de grija, educatie, bani etc. nu este justificat sa-l tineti departe de copii cu scuza ca nu mai vreti sa-l primiti in casa. Dupa parerea mea este doar o modalitate de a va razbuna atat d-voastra cat mai ales mama d-voastra care a fost pusa intr-o situatie pe care probabil ca nu a visat-o vreodata. Daca nu intelege si nu accepta ca acesti copii vor avea nevoie mai ales cand vor creste de tata, atunci nu cred ca va face nici d-voastra si nici copiilor vreun bine, chiar va face rau. Este de asemenea incomod si stresant dupa servici ,care vad ca este f solicitant incat nu aveti liber nici in weekend, sa va puneti cu copii pe drumuri sa va dati intalnire prin cofetarii si locuri publice fie vara fie iarna. Sfatul meu este sa Incercati sa vorbiti cu mama d-voastra si daca va iubeste si vrea sa fiti linistita alaturi de copii d-voastra, sa gasiti o solutie, poate sa plece la plimbare sau la vreo prietena timp de cateva ore in zilele cand stabiliti de comun acord cu fostul sot sa vina in vizita. Cred ca asa, in timp ,veti putea avea o "comunicare" civilizata cu fostul sot , iar copii isi vor crea o legatura cu tatal lor fara prezenta la propriu a mamei d-voastra .In felul acesta si d-voastra veti fi mai putin tracasata si tot pe fuga, si cine stie, in timp poate va veti putea reface viata fiind linistita in ce priveste trecutul....
as dori sa stiu, in momentul in care depun actele de divort, care este cel mai scurt timp in care imi pot evacua fostul sot . Casa este mostenita de mine inainte de casatorie . Precizez ca avem un copil minor. multumesc
Pe sotul meu nu il intereseaza sa ceara partaj, el doreste ca toate bunurile sa ii ramana lui. Casa este a lui, mostenire dar ce am achizitionat dupa casatorie le-am luat cu bani pe care i-am pus si eu si el. Este vorba de obiecte scumpe de zeci de milioane inclusiv un autoturism si inclusiv material pentru izolat casa pe exterior. El a ascuns toate facturile tocmai pentru a nu fi pus in situatia de a le prezenta in instanta, caci datele de achizitie demonstreaza ca au fost dupa casatorie.
Sotul meu a introdus actele de divort. Dupa casatorie am achizitionat o serie de obiecte casnice inclusiv o masina, am renovat casa etc. Toate facturile care le aveam impreuna au "disparut" , mai exact au fost ascunse de sotul meu. Cum pot demonstra in instanta ca o serie de bunuri imi apartin si mie in egala masura? exista posibilitatea sa pierd intr-adevar tot? multumesc