Buna ziua ,
parintii mei vor sa faca iesirea din indiviziune pentru teren intravilan si extravilan.
E vorba de un teren si intravilan si extravilan care a apartinut bunicii supravietuitoare.
Aceasta nemaiputand sa stea singura la tara(acum mai bine de 25 ani) a luat-o tata, ceilalti 6 frati fiind de acord si sa i-a el tot ce-i revine bunicii. (totul verbal)
Asa ca bunica a ajuns la noi ,neavand nici un venit,parintii mei ingrijind-o si intretinind-o aproape 18 ani .
Acum cu ocazia "impartirii " cu acte in regula a pamantului, toti fratii in afara unuia nu vrea sa cedeze ce au vorbit, dimpotriva tinand pe toti pe loc de aproape 5 ani la notariat.
Acum tata merge pe cale judecatoreasca sa-si i-a partea de pamant si partea bunicii.
Intrebarea mea este: exista in legislatie vreo "portita" care sa -i dea tatalui meu de drept partea bunicii doar pe declaratiile celorlalti frati (martori) fara a fi nevoie de "parerea" celuilalt ?
Mentionez ca pe terenul intravilan in 1996 tata a demolat casa bunicii (cu acordul tuturor fratilor (nefiind atunci acte pe case la tara) si de cativa ani a facut o casa,mutandu-se acolo.
Va multumesc si astept raspunsul d-voastra.
Va multumesc! notificare catre cine trebuie adresata? Copia de la primarie e valabila pentru actiunea in instanta? poate fi considerata ca "titlu executoriu"? Va rog daca puteti sa-mi raspundeti. Va multumesc
Tatal meu a dat in arenda un teren in extravilan in anul 2011. Dar nu a primit un contract de arenda in original. El a stiut ca arendasul trebuie sa-i dea partea lui de contract si tot arendasul trebuie sa-l inregistreze la consiliul local.
Tot asteptand contractul, in cele din urma am dedus ca acesta a ascuns acest contract .
Problema este ca arendasul nu-si respecta obligatiile. Vreau sa intreb :cum putem sa obtinem partea de contract ce-i apartine tatalui?
Unde ne putem adresa? Trebuie ca si arendasul si arendatorul sa-si inregistreze contractul la consiliul local?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Buna ziua,
Doresc sa fac iesirea din indiviziune pentru un teren intra si extravilan dar nu e posibil pe cale notariala (nu doresc toti fratii, rea credinta).
Ce inseamna pe cale judecatoreasca ? Trebuie avocat?
Daca fac pe cale judecatoreasca si acestia nu se prezinta , ce se intampla?
Mentionez ca doresc sa imi fac acte pe terenul ce-mi revine.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.