avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate orzeaadriana

Activitate orzeaadriana

În cazul in care parintii sunt divorțați, la succesiunea după copil necasatorit și fără copii, am înțeles ca trebuie sa fie ambi parintii. Problema e ca în urmă hotărâri de divorț copilul mi-a fost i încredintart mie spre creștere și educare de la varsta de 13 ani , iară tata-lui i s-a impus o pensie alimentara de 150 lei pe care oricum nu a plătit-o niciodată, chiar si at cand l-am reclamat era vesnic găsit fără venituri ! NU STIU NIMIC DESPRE TATA-L LUI ! CE POT FACE IN ACEST CAZ PT A OBTINE CERTIFICATUL DE MOSTENITOR ?
Am nevoie de certificat pt a obține suma contribuita de fiul meu la pilon 2 de pensii și ai face monumentul funerar!
unde pot contesta un aviz negativ emis de CA al unei scoli gimnaziale ???
la inspectoratul scolar judetean biroul juridic sau direct in contencios administrativ ???
Rog un raspuns, nu doresc sa sar ierarhic vreo institutie ...
V-am retinut atentia si la începutul acestui an asupra cazului meu, revin cu urmatoarea problema: Tocmai am primit hotărârea definitivă și irevocabilă de la Curtea de Apel Alba asupra sultei care trebuie sa o platesc sotului in urma partajului (3300 euro). Mi-e si avocatei mele nu-mi se pare a fi corect deoarece acesta sulta s- calculat la voloarea actuala de vânzare a apartamentului care in urma expertizei facuta a fost de aproximativ 20000 euro si nu l-a valoarea creditului ipotecar pe care îl am de dat, ale cărui costuri se ridica la 65.000 euro conform contractului de credit și graficului de rambursare depuse la dosarul cazului. As vrea sa aflu si parea altor persoane autorizate in astfel de cazuri oare cum e legea și cum e corect ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pe de alta parte OK, eu fiind debitor către fostul sot cu suma de 3300 euro, executorul judecatoresc al lui v-am spus mi-a pus în vedere sa achit suma direct în contul sau ca urmare a faptului ca fostul sot este debitor către executor judecatoresc datorită unui credit neachitat dupa cum stiti. Problema mea este eu nu posed acestă sumă de bani si nici nu as avea cum sa-i dau pe toti odata in termen de 6 luni cum prevede hotarârea judecatorească; exista posibiliatea legala ca sa fac o compensare a acestei sume (3300 euro) sau a unei parti din ea cu neplata pensiei alimentare de la divort si pana in prezent sau chiar pana baiatul împlineste 18 ani, acum avand doar 16 ani ???????????? În luna iunie a.c. l-am reclamat pe fostul soț la procuratura pentru neplata pensiei alimentare urâmand a incepe procesul penal. Ce sanse am să pot achita o sulta mai mica catre excutor pentru ca acesta sa nu inceapa excutarea asupra mea pentru suma ce o are fostul sot de achitat către el ??????????????? sau sa o achit în rate lunare ???? Oare daca se ajunge la poprire pe salariul meu se va tine cont de rata pe care o achit lunar de 175 euro și de cheltuielile lunare pe care le avem si bineinteles de faptul ca am un copil in intretinere pe care-l cresc si-l tin in scoli chiar si fara pensie alimentara, fara nici un ajutor din partea nimanui ????????????? Oare avocatul poporului ma poate ajuta ?????????????????? sau cui să mă mai adresez ?????????
Aștept raspunsuri,...
Va multumesc de atenția acordata !!!!!!!!!!!!!
Discuție
Discuție
V-am retinut atentia si la începutul acestui an asupra cazului meu, revin cu urmatoarea problema: Tocmai am primit hotărârea definitivă și irevocabilă de la Curtea de Apel Alba asupra sultei care trebuie sa o platesc sotului in urma partajului (3300 euro). Mi-e si avocatei mele nu-mi se pare a fi corect deoarece acesta sulta s- calculat la voloarea actuala de vânzare a apartamentului care in urma expertizei facuta a fost de aproximativ 20000 euro si nu l-a valoarea creditului ipotecar pe care îl am de dat, ale cărui costuri se ridica la 65.000 euro conform contractului de credit și graficului de rambursare depuse la dosarul cazului. As vrea sa aflu si parea altor persoane autorizate in astfel de cazuri oare cum e legea și cum e corect ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pe de alta parte OK, eu fiind debitor către fostul sot cu suma de 3300 euro, executorul judecatoresc al lui v-am spus mi-a pus în vedere sa achit suma direct în contul sau ca urmare a faptului ca fostul sot este debitor către executor judecatoresc datorită unui credit neachitat dupa cum stiti. Problema mea este eu nu posed acestă sumă de bani si nici nu as avea cum sa-i dau pe toti odata in termen de 6 luni cum prevede hotarârea judecatorească; exista posibiliatea legala ca sa fac o compensare a acestei sume (3300 euro) sau a unei parti din ea cu neplata pensiei alimentare de la divort si pana in prezent sau chiar pana baiatul împlineste 18 ani, acum avand doar 16 ani ???????????? În luna iunie a.c. l-am reclamat pe fostul soț la procuratura pentru neplata pensiei alimentare urâmand a incepe procesul penal. Ce sanse am să pot achita o sulta mai mica catre excutor pentru ca acesta sa nu inceapa excutarea asupra mea pentru suma ce o are fostul sot de achitat către el ??????????????? sau sa o achit în rate lunare ???? Oare daca se ajunge la poprire pe salariul meu se va tine cont de rata pe care o achit lunar de 175 euro și de cheltuielile lunare pe care le avem si bineinteles de faptul ca am un copil in intretinere pe care-l cresc si-l tin in scoli chiar si fara pensie alimentara, fara nici un ajutor din partea nimanui ????????????? Oare avocatul poporului ma poate ajuta ?????????????????? sau cui să mă mai adresez ?????????
Aștept raspunsuri,...
Va multumesc de atenția acordata !!!!!!!!!!!!!
:help:
:hm:
Tot pe acest forum am discutat si anul trecut despre problema mea
Anul trecut am initiat un proces pentru contestatie la executare silita pe numele fostului sot, in cadrul acestui proces mi -a fost cerut partajul in proportie de 50% eu si 50% fostul sot. Am facut o recomversie pentru schimbarea cotelor de partaj in favoarea mea 95% eu si doar 5% fostul sot. Am terminat procesul dar conform hotarari judecatoresti am primit 84% eu si 16% fostul sot, ca urmare conform hotarari urmeaza ca in termen de 6 luni s-ai platesc o sulta de 3500 euro fostului sot. Bineneteles calcule mele si ale avocatului meu mi-au dat primele procente (95% respectiv 5%)adica: apartamentul a fost luat cu credit ipotecar pe 30 de ani la final conform graficului de rambursare trebuie sa achit 65000 de euro. In perioada casatoriei am achitat 7000 euro din credit deci aproximativ 10% asadar contributia amandurora a fost de 5% in perioada casatoriei. In cadrul procesului expertiza de evaluare in constructii a demonstrat o valoare a apartamentului de 20000euro. Deci practic eu ar trebui sa dau sulta fostului sot 1000euro (5% din 20000euro). In concluzie nu am fost de acord cu hotararea primei instante si am facut recurs, prima infatisare la recurs o am abia in aprilie 2014.
Saptamana trecuta m-am trezit cu o instiintare de poprire pe numele meu pe sulta pe care am sa o dau fostului sot, de la biroul executorului judecatoresc care a facut demersurile initiale pentru executarea siliata a fostului sot inaitea procesului de partaj.
Ce sa inteleg voi fi executata silit eu pentru sulta pe care o am de dat fostului sot, chiar daca hotararea partajului nu este definitiva si irevocabila, avand pe rol recursul la partaj ??? Deci tot eu sunt cea pedepsita, fostului sot nu are nimeni ce sa-i faca cum sa-l responsabilizeze, el motiveaza vesnic ca nu are serviciu deci nici bani macar pentru plata pensiei alimentare. Sunt 3 ani decand am divortat si nu a achitat un leu pensie alimentara. Bun cumosc parghiile pentru plata pensiei alimentare, fac plangere penala pentru abandon de familie il inchide si eu raman sai platesc sulta catre executor??? Oare exista posibilitatea compesarii sultei pe care i-o datorez cu plata pensiei alimentare si a cheltuielilor de judecata pe care mi le datoreaza el conform hotararilor judecatoresti ??? ... Oare in legiile satului roman primeaza drepturile copilului si intretinerea acestuia in fata achitari unei sulte catre un executor judecatoresc ???
Ce sa fac ca urmare a instiintari de poprire primite de la executor???
Astept raspunsuri de specialitate la nenumaratele mele intrebari supuse discutiei publice pe acest forum.
Va multumec pentru timpul acordat !!!

:(
Povestea este mai complicata ......
Am divortat in anul 2011, si atunci nu am facut partajul, din motive financiare.
Anul trecut m-am trezit cu o somatie de plata trecuta pe cartea funciara a apartamentului, de la un credit de 3000 euro, ne achitat de fostul soț, credit de care eu nu aveam cunoștință, fiind luat de el in perioada cand la toata lumea bancile dadeau bani. Creditori fostului soț au cerut partajarea apartamentului in proporție de 50% sotul, 50% eu.
Apartamentul este luat cu credit ipotecar (ipoteca de rang I) în anul 2008, pe o perioada de 30 ani.. Titularul creditului sunt eu, fără ca fostul soț să fie coplătitor sau să aibă altă calitate la acest cerdit, el apare pe acte ca ”garant ipotecar”. Pe contractul de vânzare cumpărare suntem trecuți amândoi, deoarece eram casatoriți la data cand eu am primit creditul ipotecar și am cumpărat apartamentul.
Din anul 2011 cand fostul soț a parasit apartamentul și am divorțat , achit singură ratele, (cum este si corect ca este creditul meu), nu am nici o restanță fiind la zi cu achitarea ratelor la apartament și lociuesc în acest apartament cu copilul nostru în vârsrtă de 14 ani.
Nevoită de împrejurări am cerut partajul in favorea mea (95%). Mi s-a stabilit o taxa de timbru de 5300 lei. Nu înteleg de ce atât pt ca valorea pe certificatul fiscal al apartamentului este de 99000 lei un calcul simplu arată că 3% din 99000 este 2970 lei, diferența pana la 5300 de unde vine ?????????????.
Am facut o cerere de scutire sau macar reducere a taxei de timbru și eșalonarea acesteia, deoarece am un venit de 1420 lei lunar, copilul în întreținere, rata la apartament de 177 euro lunar, plus facturile de achitat și traiul zilnic.
Sunt disperată deoarece nu am gresit cu nimic, dar platesc de pe urma fostului soț, care nici macar pensia alimantara stabilită nu a plătit-o copilului (motivează că nu a avut nici un loc de muncă de la divorț incoace). Nu am nici o legătură cu creditele luate de el în timpul casniciei, am aflat de ele cand nu a mai facut față platilor acestora, prin plicurile care îi veneau acasa și care vin în continuare, nu apar nici unde pe actele lui de creditare. Nu stiu adresa unde locuieste acum, am vorbit telefonic cu el spune că nu are nici o pretenție la apartament, și de restul nu-l interesează.
Ce se va întâmpla cu mine și copilul meu ?????????
Vom fi dați afară din apartament, fară sa am restante la plata lui, și numai datorită faptului că am fost casătorită cu cine nu trebuia ????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
În dispererarea mea aștept răspunsuri.................