Lucrez la o companie de apa. Din august 2015 facturile noastre au devenit titluri executorii. Problema e ca majoritatea facturilor au sume mici, 50-70 de lei, iar eventualele taxe pt executare silita a fiecarei facturi ar genera costuri suplimentare pentru abonati. Asa ca preferam sa strangem facturile pe parcursul a aproape 3 ani pana in pragul prescriptiei si sa le actionam pe calea cererilor cu valoare redusa cu taxe cuprinse intre 50 sau 200 de lei, mult mai avantajoase pentru debitori si sa executam o singura sentinta. Problema e ca acum instanta respinge ca lipsite de interese cererile avand ca obiect recuperarea creantei constatate prin facturile emise dupa august 2015. M-ati putea ajuta cu 2-3 idei pe care sa le inserez intr-un apel? Va multumesc frumos.
Am si eu o nelamurire si as dori sa o formulez cat mai clar,ca sa pot sa primi raspunsul adecvat. La mine in companie salariatii sunt inscrisi la 2 sindicate. Unul al companiei noastre si unul de la alta companie. Nu intru in detalii de ce,nu e important. Ideea e ca am gasit in ccm la nivel national in art. 103 obligativitatea celor care nu sunt membrii de sindicat de a plati cotizatie in condiitiile de acolo. Intrebarea mea e daca cei care sunt membri la celalat sindicat mai au aceasta obligatie? Si daca mai exista vreun act normativ care sa oblige salariatii care nu sunt membri de sindicat sa plateasa cotizatie? Si daca exista acesta se aplica si celor care sunt inscrisi la alt sindicat decat cel/cele ale unei companii? Va multumesc.
Am inteles. Va multumesc frumos. Daca sunteti amabil,as dori sa va mai intreb ceva. Imi puteti indica un act normativ din care sa reiasa anii care se scad din varsta de pensionare pe baza grupei a doua? Ca exemplu mama e nascuta in octombrie '58 si lucreaza de la 1 martie '78,cand a fost incadrata direct in grupa a doua. Din cate stie ea,asa,din auzite,grupa a doua a existat pana in 2001,apoi s-a modificat legea,in sensul ca se considera mai putine luni la un an si apoi grupa a doua a disparut complet. Dar nu stiu exact in ce lege,in ce ordonanta sa caut sa vad exact ce si cum. Ea de asemenea stie,tot din auzite,ca are 7 ani considerati ca lucrati,maximul pt grupa a doua,deci ea acum in ianuarie facand 54 de ani si 3 luni,plus cei 7 ani,ar insemna exact 61 de ani si 3 luni,varsta standard de pensionare din lege pt femeile nascute in octombrie '58 cu stagiu complet de cotizare. Ideea e ca a auzit,ca legea s-a schimbat si acum pt grupa a doua se dau maxim 6 ani nu 7 si ii e frica sa nu fie scoasa la pensie mai devreme. Ma puteti ajuta cu vreo informatie in acest sens. Daca exprimarea mea a fost putin neclara puteti interveni cu intrebari pt lamuriri.
Eu nu ma refer la beneficiul pensiei,ma refer la beneficiul grupei. Adica la anii care sunt considerati lucrati datorita grupei a doua. Poate reneunta la ei si sa iasa la pensie la termenul normal? Asta e intrebarea. Angajatorul a emis aceasta decizie.
Vreau si eu sa intreb ceva. E obligatoriu sa iesi la pensie daca indeplinesti condititiile de vechime, varsta, cotizatie completa, etc si ai si grupa sau e optional? Spre exemplu mama e nascuta in '58, lucreaza din '78 si primit decizie ca trebuie sa iasa la pensie in ianuarie la anul. Mi.a spus cineva ca nu e obligatoriu, e facultativ. Daca vrea poate sa aleaga sa continue si sa renunte la beneficiul grupei, e posibil?
In cazul cererii de chemare in judecata a unei persoane juridice e necesar sa fie si semnatura conducatorului unitatii alaturi de semnatura consilierului juridic?
Se vrea sa se recupereze direct banii de la proprietari, ca sa nu mai apelam la intermediar, la asociatie, in caz de neplata, sa-l actionam in judecata direct. Ca oricum asociatia n-are ea fonduri de rezerva sa ne plateasca noua si apoi sa astepte sa primeasca banii de la locatari.