avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate nicomaria

Activitate nicomaria

Răspuns la discuția Concurs angajare spital
Buna ziua ! Si scuze ca dupa atata timp revin,dar in legatura cu aceeasi problema am aflat ca in Contractul Colectiv de munca se prevede obligativitatea organizarii intai a unui concurs intern! Asta ar rezolva multe ,aproape toate ! Cum de nu se respecta?
Va multumesc foarte frumos! Ati fost prompt si la obiect! Nu vrea nimeni sa preia functia mea din motive de medic sef sectie, aceleasi motive ce ma fac si pe mine sa ma gandesc la plecare!Va multumesc !
Multumesc pentru sfat! Nu cred ca am mentionat ca sunt asistenta sefa pe sectia pe care lucrez,schimba cu ceva datele problemei?
Buna ziua ! As avea o intrebare va rog! Lucrez ca asistenta medicala principala la un spital judetean!Singura metoda sa schimb sectia in care lucrez e sa particip la un concurs organizat de spital.Atata ca in 99% din cazuri posturile scoase sunt de asistenti medicali debutanti ,adica fara nici un fel de vechime ! Intrebare va rog frumos ,dupa 6 luni pot solicita,si ,mai important am dreptul si mai ales spitalul obligatia de a-mi recunoaste si plati vechimea si gradul principal? ca vechimea mea e de 28 de ani! Multumesc frumos!
Buna ziua! Barbura Nicoleta ma numesc,sunt asistenta sefa la o sectie de Pediatrie si lucrez in birou cu registratoarea medicala-birou de aproximativ 16 m patrati-spatiu in care exista dulap depozitare medicamente ,materiale ,foi de observatie,registre,etc;Actualul medic sef sectie,fara a ne consulta inainte si fara a ne raspunde la intrebari dupa ,a solicitat intr-o sedinta (unde eram prezenta si eu)transformarea acestui spatiu in salon si alocarea pentru noiu,cele 2 persoane a unui spatiu pe hol -care se va inchide cu rigips in suprafata de 3 metri/2 metri !Adica 3 m patrati de persoana-mai putin ca normativul pentru detinutii periculosi care e de 4 m patrati!dati-mi va rog un sfat-incep cu o sesizare a conducerii spitalului,apoi ITM?Sau mai incerc o discutie?Desi pot avea surpriza sa zica da si sa faca nu!Multumesc!
Buna ziua ! Incepand din acest an se face ,printr-un curs revalorizarea asistentilor medicali care si-au facut studiile pana la intrarea tarii in UE-2007 .Toate bune si frumoase ,am dorit sa ma inscriu dar am fost refuzata pe motiv ca ordinul de ministru prevede revalorizarea asistentilor medicali generalisti,ori eu sunt pediatra pe diploma .Ca mine mai sunt 4 colege doar pe sectia unde lucrez.E o omisiune legislativa?ma simt discriminata!Ce ne sfatuiti?Multumim frumos!Acest ordin de ministru s-a dat dupa Directiva europeana 2013/55/UE,inteleg!
Discuție intrebare
As dori sa expun o situatie -sunt absolventa unei scoli postliceale sanitare inainte de 1989,specializare si grad principal in pediatrie .Lucrez de 30 de ani intr-o sectie de pediatrie .Am absolvit in acest an facultatea de asistenta medicala generala ,am luat licenta. Acum dupa ordonanta 35/2012 am inteles ca nu mi se poate face echivalarea gradului principal din cauza faptului ca nu am gradul in acelasi profil cu studiile superioare.Ori nu exista Facultate de pediatrie ,sa inteleg ca sunt discriminata fiind pediatra,sau pediatrele nu pot face studii superioare ca nu li se vor recunoaste -ar fi culmea sa fiu asistenta cu studii superioare debutanta si sa dau gradul principal peste 5ani.Va rog sa ma lamuriti si multumesc frumos