si se poate remedia?pe statul de plata inregistrat la ITM apar salariile
In anul 2007 am lucrat la o firma am inceput in aprilie siam terminat pe 17 martie 2008, am luat statul de plata de la firma totul era ok...cand am scos fisa fiscala de la casa de pensii am observat ca acestea nu corespund, is declarat din mai, pe luna iulie este 0 in conditiile in care pe statul de plata figurez cu 741 lei, in o alta luna apar cu 2 lei mai putin in fisa fiscala, si in martie din nou nu sunt declarati ce 255 lei....Se poate plati retroactiv?adica eu ma pot duce la casa de pensii sa rezolv problema?este greseala cui?a firmei ca nu o declarat sau a celor de la casa de pensii?
Va multumesc!
Va multumesc mult, este semnata de el numai ca nu a scris decat strada...nu si nr bl sc et dar ce conteaza.. pot demonstra ca stia..
Buna ziua... tatal meu are inca 10 frati,,,deci sunt 11 mostenitori ..pe o suprafata de pamant.. doi din verii tatalui meu si-au facut casa pe pamantul nostru dar cand acel pamant era al CAP -ului, sustinand ca CAP -ul i-a trimis sa faca casa acolo...in 1991 pamantul a revenit al nostru prin legea retrocedarii, iar ei nu voiau sa mai plece..unul din fratii lui tata a venit la tara si i-a cerut unuia dintre cei doi sa se mute de acolo pt ca e pamantul lui.. iar varu i-a facut oferta de cumparare a pamantului... mosul meu a fost constrans de situatie si a acceptat banii facand un act sub semnatura privata , in care au semnat doar 5 din cei 11 mostenitori.
Acum acea persoana care a cumparat acea bucatica de pamant a dat in judecata cele 5 persoane care au semnat acel act Zdelca sau Declaratie cum o numeste el...,specific faptul ca actul nu are nici o data pe el iar dezbaterea mostenirii nu e facuta nici la acest moment.
Ce valabilitate poate avea acel act?? Cumparatorul sustine ca acel act este facut in anul 2005 ...
Tocmai am gasit o adeverinta de salariat de pe data de 8 01 2012 in care scrie adresa mea actuala, o pot folosi in instanta pt a demonstra ca el stia ca mi am schimbat domiciliul?
Sa scriu eu pe decizie??Pai el in instanta poate spune ca am scris ce am vrut eu dupa ce el a semnat...
Va multumesc din suflet pt toate sfaturile... m-am uitat mai bine pe copia conforma si el nu mi-a pus data pe ea...deci ar trebui sa il conving sa-mi puna data...daca o sa reusesc sa puna el data ceea ce nu cred.. in fine va multumesc din suflet pt tot ,daca o sa mai am nelamuriri o sa revin pt ca stiu ca aici este cineva care intr-adevar isi da interesul sa ajute oamenii.
Va multumesc inca o data pt ca existati!!
Decizia a fost in aprilie in schimb noi nu am stiut...din luna octombrie ne rugam de fostul angajator sa ne dea ,contractul pt ca el mie nu mi-a dat exemplarul meu , fisa postului, decizia de incetare a muncii ca noi asa am crezut ca este nicidecum decizie de concediere .In octombrie ne-a dat copie dupa contract si fisa postului in schimb decizia nu...si nu stiam de ce dar totusi noua ne trebuia pt dosar..si am insistat ba ca nu o gaseste contabila b a ca nu stiu ce...intr-un sfarsit pe 13 noiembrie ne-a dat-o si atunci am aflat...in schimb acolo el precizeaza ca ne-a trimis recomandata dar cred ca pe fosta adresa unde stia sigur ca noi nu o sa avem ocazia sa fim pt ca nu mai sta nimeni de mult timp...eu mi am schimbat domiciliul in octombrie cand m am casatorit dar nu i am adus la cunostinta cu toate ca era evident .
E bine de stiut... dar sa revin la primul subiect eu totusi nu mai pot ataca in instanta acea decizie? Angajatorul mi a dat o copie conform cu originalul pe data de 13 luna aceasta, moment cand am si aflat de decizie, daca pune el data de 13 pe copie si demonstrez ca eu nu mai am vechea adresa din noiembrie anul trecut, adica nu am luat la cunostinta ce a facut angajatorul, nu il pot actiona in instanta?
Inainte cand se desfacea contractul de munca cu litera I (indisciplinar) angajatul nu mai avea voie sa lucreze 6 luni nu? sau ceva de genul, acum daca se desface contractul de munca cu litera a este aceeasi regula?ca ieri m a sunat cineva pt interviu si mi a cerut numarul fostului angajator, stau un pic cu stres ca nu mai pot lucra pe teritoriul Romaniei...