avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate georgemoto

Activitate georgemoto

Răspuns la discuția Arhiva Titluri Proprietate
andreigrigoriu a scris:

Stimat forumist,

Este grea o astfel de identificare, a unei averi demult pierdute - presupunând că bunicii și străbunicii dvs au decedat.

Problema se pune altfel, în opinia mea: la ce vă folosește? Dacă doriți începerea unor procese pe legile de restituire a proprietăților, termenele arătate de legi precum Legea 10/2001 sunt depășite. Prin urmare, un astfel de demers nu ar avea finalitate.

Cu stimă.

Categoric nu are finalitate fara un avocat si un proces,dar cel putin ceea ce pot sa fac fara un avocat ,as dori sa fac ,sa procur o parte din documente in baza unor legi.

am timpul necesar pentru a alerga pe drumuri,ideea este ca nu stiu cu ce sa incep.
Buna ziua

As dori si eu sa stiu ce trebuie sa fac ( pasi de urmat,acte,cereri,formulare,etc. ) pentru a afla ce avere au bunici si strabunici mei? ( mai exact din 1950 si pana in prezent )

Ideea este ca trebuie sa ma adresez la arhiva de la Primaria pe raza careia au domiciliat, dar mai departe nu stiu ca sa fac si cum.!!!

Mentionez ca mostenitori ( atat cati suntem ) vrem sa aflam ce avere au avut si ce s-a intamplat cu ea.

Multumesc.
Joha

Va multumesc pentru raspuns.

Viceprimarul poate sa sa faca parte din asistenta sociala? Poate asista batrani la incheierea contractelor?
Joha a scris:

Ceea ce vreti dvs sa demonstrati este greu, mai ales ca notarul public dar si reprezentantul autoritatii tutelare nu si. Riscau pielea daca intr adevar batranii nu erau sanatosi la cap.....

In plus Este interesant de stiut batranii sunt in viata ? Dacada , dvs nu aveti calitatea de mostenitor.....mai trebuie sa Asteptati ....

Batrani nu mai sunt in viata,au murit acum 2 luni, deci sunt mostenitor.
Iar contractul a fost facut in ianuarie 2008

Joha a scris:

(2)Pentru motive temeinice, notarul public poate lua separat, dar in aceeasi zi, consimtamântul partilor care figureaza in act. In acest caz, in incheierea de incuviintare a autentificarii se va mentiona ora si locul luarii consimtamântului fiecarei parti.

Asta nu inteleg, daca se poate mai pe limba noastra :)

multumesc
Robert_12 a scris:

Legea nu obliga notarul sa ceara o expertiza medico-legala insa din cate stiu notarii ii trimit pe oamenii aflati la aceasta varsta la expertiza psihiatrica.

Ce calitate aveti ca sa faceti plangere penala?
Sau fac batranii plangerea penala?

Am calitate de mostenitor dupa batrani.
si as vrea sastiu si eu art. de lege in care
notarii ii trimit pe oamenii aflati la aceasta varsta la expertiza psihiatrica.

va multumesc
Spre exemplu, la notar 2 batrani de 84 respectiv 86 au incheiat un contract de intretinere.

Notarul spune ca acele 2 persoane varsnice sunt in deplinatatea facultatilor mintale si stie ce semneaza, adica un notar are si studii medicale in domeniu psihic?
Eu stiu ca pentru incheierea contractelor in care sunt implicate persoane in varsta trebuie sa aiba si un certificat IML ca sunt in deplinatatea facultatilor mintale,dar unu notar il cer , alti nu.

Eu pot sa fac plangere penala pentru neglijenta in serviciu contra notarului pentru ca nu a cerut un certificat medico-legal ca au fost in deplinatatea facultatilor minate, la incheierea contractului?
va multumesc
Alex_Munteanu a scris:

Nu trebuie sa aiba cunostinte juridice, pentru ca asistentul social nu trebuie sa se asigure de legalitatea actelor semnate, asta este rolul notarului, ca de-aia e acolo să autentifice documentele.

D-ul Alex, va respect si nu vreau sa o luati ca pe o ofensa dar:

Eu prin "personal de specialitate" inteleg ca trebuie sa fie , medic, avocat, profesor, etc. sau fie calificati in respectivul domeniu.
Avand in vedere ca au incheiat un contract , trebuiau sa fie consiliati juridic din partea asistentei sociale, pentru a nu fi inselati.

de aceea exista consilieri juridici, medici, etc in cadrul serviciului de asistenta sociala.
narcisa_salbatica a scris:

Nu, nu-l pot delega pe paznic. Exista personal de specialitate in cadrul Directiei (Serviciului) de Asistenta Sociala al Primariei, inspectori si asistenti sociali cu studii si experienta in domeniu. In prealabil, se face o ancheta sociala la domiciliul varstinicilor, se solicita document medical din care sa rezulte ca au discernamant, actele de stare civila pentru batrani si viitorii intretinatori, acte din care sa rezulte veniturile celor care preiau obligatia de intretinere. Inspectorul/asistentul social care se ocupa de toate astea, va asista persoanele la semnarea contractului si va putea, pe viitor, merge la domiciliul varstnicilor pentru a se asigura ca se respecta clauzele din contract.

bv , bun raspuns , va multumesc

am ingrosat ce ati scris si ce consider ca e mai important

"domeniul" este juridic, deci ar trebui sa aiba cunostinte juridice acel asistent( inspector) pentru ca sau facute acte legale din pct de vedere juridic, nu medicale

Asistarea a fost facuta de catre viceprimarul comunei, nu stiu daca este legal.
narcisa_salbatica a scris:

Nu, nu este obligatoriu sa aiba cunostinte juridice, treaba reprezentantului de la Asistenta Sociala este sa constate ca batranii si-au exprimat liber acordul pentru instrainare, ca pe contract sunt inscrisi detaliat termenii obligatiei de intretinere, iar pe viitor sa se asigure ca aceasta obligatie este repsectata. Nu e un dosar propriu-zis, persoanele in cauza solicita in scris asistarea de catre reprezentantul Primariei la incheierea contractului.

1.Sa inteleg ca cei de la asistenta sociala poate sa delege si pe "paznic" ? si batranii sa faca ce spune paznicul de la primarie ? asta este bizar

2.Sa mai inteleg ca cei de la asistenta sociala au obligatia sa verifice starea lor de intretinere si sa fie trecuta la primarie "in vrun registru" ?
Am uitat,
Daca se poate inca o intrebare.

Bunici fiind asistati de un reprezentant din partea Asistentei Sociale a Primariei, la incheierea contractelor de intretinere, acesta trebuia sa aiba cunostinte juridice ( obligatoriu ), sa putea sa ai asiste pe batrani si secretara primariei?

Cum se intocmeste si ce contine dosarul de la asistenta sociala ,pentru asistarea batranilor care vor sa incheie contracte de intretinere?

va multumesc