Stimat forumist,
Este grea o astfel de identificare, a unei averi demult pierdute - presupunând că bunicii și străbunicii dvs au decedat.
Problema se pune altfel, în opinia mea: la ce vă folosește? Dacă doriți începerea unor procese pe legile de restituire a proprietăților, termenele arătate de legi precum Legea 10/2001 sunt depășite. Prin urmare, un astfel de demers nu ar avea finalitate.
Cu stimă.
Ceea ce vreti dvs sa demonstrati este greu, mai ales ca notarul public dar si reprezentantul autoritatii tutelare nu si. Riscau pielea daca intr adevar batranii nu erau sanatosi la cap.....
In plus Este interesant de stiut batranii sunt in viata ? Dacada , dvs nu aveti calitatea de mostenitor.....mai trebuie sa Asteptati ....
(2)Pentru motive temeinice, notarul public poate lua separat, dar in aceeasi zi, consimtamântul partilor care figureaza in act. In acest caz, in incheierea de incuviintare a autentificarii se va mentiona ora si locul luarii consimtamântului fiecarei parti.
Legea nu obliga notarul sa ceara o expertiza medico-legala insa din cate stiu notarii ii trimit pe oamenii aflati la aceasta varsta la expertiza psihiatrica.
Ce calitate aveti ca sa faceti plangere penala?
Sau fac batranii plangerea penala?
notarii ii trimit pe oamenii aflati la aceasta varsta la expertiza psihiatrica.
Nu trebuie sa aiba cunostinte juridice, pentru ca asistentul social nu trebuie sa se asigure de legalitatea actelor semnate, asta este rolul notarului, ca de-aia e acolo să autentifice documentele.
Nu, nu-l pot delega pe paznic. Exista personal de specialitate in cadrul Directiei (Serviciului) de Asistenta Sociala al Primariei, inspectori si asistenti sociali cu studii si experienta in domeniu. In prealabil, se face o ancheta sociala la domiciliul varstinicilor, se solicita document medical din care sa rezulte ca au discernamant, actele de stare civila pentru batrani si viitorii intretinatori, acte din care sa rezulte veniturile celor care preiau obligatia de intretinere. Inspectorul/asistentul social care se ocupa de toate astea, va asista persoanele la semnarea contractului si va putea, pe viitor, merge la domiciliul varstnicilor pentru a se asigura ca se respecta clauzele din contract.
Nu, nu este obligatoriu sa aiba cunostinte juridice, treaba reprezentantului de la Asistenta Sociala este sa constate ca batranii si-au exprimat liber acordul pentru instrainare, ca pe contract sunt inscrisi detaliat termenii obligatiei de intretinere, iar pe viitor sa se asigure ca aceasta obligatie este repsectata. Nu e un dosar propriu-zis, persoanele in cauza solicita in scris asistarea de catre reprezentantul Primariei la incheierea contractului.