Din punctul meu de vedere, sub aspectul faptului că întreţinătorul este cetăţean străin, contractul este cît se poate de valabil.
Oare cetateanul strain cunoaste legile din Romania ca sa isi dea acordul cu privire la acest contract de intretinere? Poate el nu este de acord , in cazul in care moare sotia ( verisoara mea) ca intretina pe bunici mai departe? ca asa scrie in contractul de intretinere, succesori intretinatorilor le revin obligatia sa intretina mai departe pe bunici.
Abia la al doilea contract, cel de cedare, ar putea exista probleme, dacă întreţinutul nu şi-a dat acordul. Dar, presupun că primul act a fost încheiat în formă autentică, iar notarul care l-a autentificat ştia bine ce face.
Intretinul ( bunici) si-a dat acordul dar, in al 2 contract de intretinere nu s-a specificat ca intretinatoarea ( verisoara) este casatorita cu un cetatean strain , deci acordul lui de a renunta unde este? ca si el a dobandit prin contract acel teren si imobil.
Cu privire la al doilea notar, cel care v-a spus că primul act nu ar fi valabil, am eu îndoieli. Dar le păstrez pentru mine.
Nu a existat 2 notari, doar unul , acelasi notar i-a anuntat ca nu este valabil actul fiind implicat si un cetatean strain. Primul contract s-a facut in ianuarie 2008 si al 2-lea ( cel in care cedeaza ) in decembrie 2008