avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Am fost casatorita cu un cetatean strain (iranian), in timpul casatoriei am achizitionat un teren pe care am contruit o casa, intrebarile mele sunt:
1. Fostul sot are vreun drept la teren atata timp cat in contract si in intabulare eu am drept deplin de proprietate, iar el drept de superficie?
2. Pot vinde acest teren fara acordul lui?
Cel mai recent răspuns: OliviaB , utilizator 19:03, 21 Mai 2010
Buna ziua.Daca terenul a fost achizitionat in timpul casatoriei desigur ca si sotul este coproprietar si in consecinta nu puteti instraina acest teren fara acordul sau
Art. 30 Codul fam.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei, de oricare dintre soti, sunt, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor.
Orice conventie contrara este nula.
Calitatea de bun comun nu trebuie sa fie dovedita.
Revin cu precizarea ca el este cetatean strain (iranian) si nu are dreptul la teren in Romania, dreptul de superficie inseamna drept de folosinta, nu proprietate...in constitutia romaniei, cap. II art. 44,este specificat faptul ca cetatenii straini nu au dreptul la teren in romania.(exista cateva exceptii, dar nu este cazul) In actul de vanzare - cumparare eu am drept deplin de proprietate.
Multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere - implicati cetateni straini georgemoto georgemoto Bunici mei au facut un \\"contract de intretinere\\" ( nu contract de vanzare-cumparare cu clauza ) in ianuarie 2008 intre verisoarele mele X si Z,lasandu-le ... (vezi toată discuția)
Un sfat, please ;-) penny penny Buna dragilor, O simpla intrebare, sunt in partaj, nimic deosebit dar ma macina o intrebare: In timpul casatoriei cu un cetatean egiptean am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Dobandirea proprietatii terenurilor de catre straini ... Marius Cocean Marius Cocean Buna tuturor, doresc sa pun in discutie o speta, pe cat de complicata pe atat de frumoasa... - strain casatorit cu romanca - cumpara un teren in Romania ... (vezi toată discuția)