avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un sfat, please ;-)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un sfat, please ;-)

Buna dragilor,

O simpla intrebare, sunt in partaj, nimic deosebit dar ma macina o intrebare:
In timpul casatoriei cu un cetatean egiptean am cumparat un teren in 2003,desigur pe contractul de vanzare cumparare sunt trecuta eu si casatorita cu el,dar intr-unul din alineatele contractului,eu ai dau lui doar un drept de superficie in cazul unei constructii,cum stim cu toti legea privind dreptul de proprietate asupra terenurilor de catre cetatenii non-europeni, Legea nr. 54/1998 unde ''La momentul actual, cetatenii straini si apatrizii, persoane fizice, nu pot detine, in Romania, terenuri in proprietate, deoarece legea nu le permite.'' am incheiat citatul.
Intrebarea mea este:se include si el chiar daca am fost casatoriti?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
penny, utilizator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 22:17, 28 Octombrie 2011
Stimată doamnă,

Este bun dobândit în timpul căsătoriei? Este.
Este bun propriu, cum ar fi succesiune, drept de autor...? Nu este.

Deci, din punctul meu de vedere se include în masa partajabilă. La artribuire va primi o sultă, nerealizându-se în natură.

Cu stimă.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
andreigrigoriu, moderator
sotul nu are un drept de proprietate cum ati spus fiind cetateanxstrain,insa bunul imobil fiind cumparat in timpul casatoriei este bun comun astfel ca el trebuie partajat , se av atribui catre dvs. si el are un drept de creanta de 1/2 din valoare .
Va multumesc mult
penny a scris:
se include si el chiar daca am fost casatoriti?

E inclus terenul tocmai pentru ca ati fost casatoriti.


andreigrigoriu a scris:
La artribuire va primi o sultă, nerealizându-se în natură.

cazacuioana a scris:
el are un drept de creanta de 1/2 din valoare

Suma data pentru teren are regimul de bun comun... Cetateanul egiptean nu are dreptul sa primeasca suma care a fost achitata cu titlul de pret daca dovedeste ca el a dat toti banii pentru achizitionarea terenului? ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane fizice straine care doresc proprietati in tara claclacla claclacla Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns legal... O persoana de cetatenie egipteana doreste sa achizitioneze o proprietate si probabil sa si locuiasca ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - cetatean moldovean mirustefi mirustefi Buna! Cetatenii moldoveni pot dobandi in prezent terenuri in Romania? Are vreo legatura dreptul de sedere cu asta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Staniero poate cumpăra o casă cu teren / vilă în românia? AlbertoBianchi AlbertoBianchi Bună dimineața, eu sunt italian, aș cumpăra o vilă detașată în România. Legile din România permit achiziționarea de acest tip de proprietate pentru ... (vezi toată discuția)