avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere - implicati cetateni straini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere - implicati cetateni straini


Bunici mei au facut un "contract de intretinere" ( nu contract de vanzare-cumparare cu clauza ) in ianuarie 2008 intre verisoarele mele X si Z,lasandu-le casa si terenurile, in care ele se obliga sa ai intretina,etc...

Verisoarele mele 1. X casatorita cu cetean Iranian Y
2. Z ca satorita cu cetatean Roman M

In contractul de intretinere este specificata starea civila la ambele verisoare.
Beneficiari fiind Verisoara X cu sotul strain si Verisoara Y cu sotul roman.

In Decembrie 2008 verisoara X casatorita cu cetateanul Iranian Y a renuntat la contractul de intretinere ,printr-un alt contract de "cedare" a intretineri fratelui ei ( verisorul meu), afland de la notar ca nu este in regula contractul facut pentru ca implica si cetatean strain.

In trebarea mea, este valabil primul contract?
Daca nu este valabil primul contract, cum de a fost posibil al-2-lea contract?

Cel mai recent răspuns: georgemoto , utilizator 16:40, 16 Noiembrie 2012
Nu trebuie sa aiba cunostinte juridice, pentru ca asistentul social nu trebuie sa se asigure de legalitatea actelor semnate, asta este rolul notarului, ca de-aia e acolo să autentifice documentele.
Alex_Munteanu a scris:

Nu trebuie sa aiba cunostinte juridice, pentru ca asistentul social nu trebuie sa se asigure de legalitatea actelor semnate, asta este rolul notarului, ca de-aia e acolo să autentifice documentele.


D-ul Alex, va respect si nu vreau sa o luati ca pe o ofensa dar:


Eu prin "personal de specialitate" inteleg ca trebuie sa fie , medic, avocat, profesor, etc. sau fie calificati in respectivul domeniu.
Avand in vedere ca au incheiat un contract , trebuiau sa fie consiliati juridic din partea asistentei sociale, pentru a nu fi inselati.

de aceea exista consilieri juridici, medici, etc in cadrul serviciului de asistenta sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj OliviaB OliviaB Am fost casatorita cu un cetatean strain (iranian), in timpul casatoriei am achizitionat un teren pe care am contruit o casa, intrebarile mele sunt: 1. Fostul ... (vezi toată discuția)
Conditiile pentru cumparare teren intravilan cetatean american Informed Informed Buna Ziua, Sotul meu este cetatean american (cu permis de sedere pe 5 ani). Locuim in Romania, deja detinem un apartament si dorim sa ne cumparam teren ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala batrana ingrijita de mine candide candide Sotul meu are in grija legal (cu testament facut la notar) o batrana fara copii in vederea dobandirii casei si terenului dupa moartea acesteia. O ruda de-a ... (vezi toată discuția)