xerxes a scris:
1.da, este corect, platiti 16% aplicat la norma de venit corespunzatoare judetului in care va desfasurati activitate.
2.nu
3.daca depasiti plafonul de 220.000 lei trebuie sa va inregistrati ca platitor de tva dar veti emite in continuare facturi fara tva catre firmele straine inregistrate in scopuri tva, deci tva de plata 0 catre stat.
ca neplatitor de tva in romania aveati obligatia sa va inregistrati in scopuri de tva pentru prestari de servicii intracomunitare si sa va inscrieti in registrul operatorilor intracomunitari, inainte de prestarea acestor servicii (numai pentru servicii catre firme din UE).
trebuie sa platiti anual un impozit pe venit 16% si contributia la sanatate de 5,5%, ambele aplicandu-se asupra normei de venit.
in ceea ce priveste asigurarea de pensie, va puteti alege singur venitul asigurat, dar acesta nu trebuie sa fie mai mic de 741 lei/lunar (in 2012, adica 35% din castigul salarial mediu brut de 2117 lei).
Multumesc. Inca cateva intrebari:
- aceste facturi trebuie semnate de cineva sau le listez doar pentru fintante? Pana acum nu am dat facturi. Am pastrat doar extrasele de cont de la contul PFA. Firmele de la care primesc banii nu au nevoie de facturi.
- de unde stiu daca firmele straine sunt inregistrate in scopuri TVA? Primesc banii mai ales din SUA.
Deci cum se face?