avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Intrebare dividende 5%
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Intrebare dividende 5%

Am citit ca impozitul pe dividende va fi 5% incepand de anul viitor. :justcuz:

Intrebarea mea: daca nu am scos inca dividende anul acesta (bani care au intrat in 2014) si le scot anul viitor atunci voi plati 5% sau cota de 5% se aplica doar pe banii care intra din 1 Ianuarie incolo in firma?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Matzku , Contabil 15:34, 26 Iunie 2015
In mod normal veti intra sub incidenta legii aplicabile in acel moment, adica ar trebui sa fiti taxat cu 5%. Dar, depinde ce vor scrie alesii in Lege, asa ca nu va bucurati prea tare dinainte :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit pe dividente 2016 gicutza99 gicutza99 Buna ziua, Privind reglementarile noului cod fiscal din 2016, va rog sa imi spuneti daca am inteles corect modul de repartizare a dividentelor incepand cu ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende belena2013 belena2013 buna seara, am o nelamurire. un srl cat trebuie sa plateasca impozit pe dividende incepand cu acest an 5% sau 16% pentru profitul din 2015? eu am plati ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende mariusbompa mariusbompa Cota de 5% pe dividende se va aplica pe dividendele obtinute in 2015 si distribuite in 2016 sau doar pe dividendele obtinute in 2016 si distribuite in 2017? (vezi toată discuția)