avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Plata impozit pe dividente 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Plata impozit pe dividente 2016

Buna ziua,
Privind reglementarile noului cod fiscal din 2016, va rog sa imi spuneti daca am inteles corect modul de repartizare a dividentelor incepand cu ianuarie 2016. Asadar, daca in anul 2014 firma are un profit nerepartizat in valoare de 10.000 RON, iar in anul 2015 de 7.000 Ron, ambii ani vor fi taxati cu 5 %? Astfel, impozitul pe dividente pe 2014 este in valoare de 500 RON iar cel din 2015 de 350 RON?
Sau se va aplica taxarea veche de 16% pe vreunul din ani?
Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:24, 11 Noiembrie 2015
Nu, se aplica legea in vigoare la data cand prin hotarare a adunarii generale a asociatilor se aproba alocarea profitului din anii anteriori catre dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividend marcucarolina marcucarolina Buna dimineata, Va rog sa-mi spuneti daca pentru dividendele repartizate ptr.anul urmator trebuie sa retin si sa platesc impozit. Va ... (vezi toată discuția)
Dividende aylyn87 aylyn87 Buna ziua, Am nevoie urgent de un raspuns pentru urmatoarea problema: Cand s-a aprobat situatiile financiare aferente anului 2014 profitul realizat a ... (vezi toată discuția)
Monografie repartizare profit 2013 marymary marymary rog modalitati de repartizare profit 2013 si inregistrari(dec 2013 resp ian 2014), varianta nerepartizat,rezerve(cat maxim), dividente(cum se impoz si cand), ... (vezi toată discuția)