Sunt in 3 luni jumate de sarcina, am auzit prin urbe ca ar fi mai avantajos sa imi iau concediu prenatal 80 de zile lucratoare, pastrand celelalte 42 de zile ca si concediu postnatal.
Avantajul din ce-am inteles consta in faptul ca primesti mai muti bani in perioada respectiva decat ai merge normal la lucru, firma platind doar asigurarile sociale de sanatate, neplatind taxele pe salar.
Eu momentan primesc un salar net de 3000 ron+ bonuri de masa 9 Ron bonul ).
Stiu ca firma va fi obligata sa-mi plateasca si concediul de odihna pentru anul viitor;
sincer mi-ar dori sa stiu daca intradevar sunt aceste avantaje sau exista altele de care eu nu am cunostiinta de cauza , inainte de a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.
Am primit o recomandare de la medicul ginecolog prin care mi se recomanda reducerea programului de lucru , fiind sarcina cu risc.
Aceasta recomandare trebuie avizata de medicul de familie , care la randul lui va recomanda angajatorului reducerea programului de lucru cu 1/4 mentinand veniturile salariale? In recomandarea medicului de familie se face trimitere la art.13 din legea nr.25/ 2004 sau la art 13. din OUG 96/2003 actualizata in 2011? M-ati putea ajuta cu un model pentru dna doctor.
Din pacate eu ori am de-a face cu un medic de familie incompetent ori care nu isi stie face treaba, pentru ca mi-a zis ca el nu a auzit de o asemenea recomandare, el sustine ca recomandarea de la medicul ginecolog trebuie dusa la medicina muncii...
Va rog frumos aduceti o raza de lumina in situatia mea actuala.
Unde trebuie dusa recomandarea si cine mi-o vizeaza?
Va mulțumesc.
Îmi puteți va rog frumos spune pentru ce perioada de timp va fi făcuta aceasta mențiune în cazierul meu fiscal sau dacă exista posibilitatea eludării acestei mențiune?
Am infiintat in 2006 o societate comerciala impreuna cu fostul meu sot , cetatean italian, amandoi asociati cu drepturi 50%, dansul fiind administratorul firmei. Firma este fara activitate, fiind depus bilantul pana in 2011. In 2009 am divortat , domnul intorcandu-se in tara natala , fara a mai face o procura prin care sa ma delege pentru a putea solicita inchiderea firmei. In momentul de fata sunt recasatorita, prin casatorie mi-am schimbat numele de fata ce a fost folosit la deschiderea firmei.
Problema mea consta in faptul ca tot primesc instiintari de la Finante prin care alaturi de firma sunt catalogata " contravenient" ( adresa este trimisa pe numele meu de fata ; totodata adresa sediului firmei- inca domiciliul meu actual - )pentru nedepunerea pana la 29.05.2011 a situatiei financiare anuale pentru anul 2011 in valoare de 2000 de Ron. Eu nefiind administrator, nici casier in aceasta firma , avand calitatea de simplu asociat de ce sunt citata pentru platirea acestei contraventii, pot sa fiu obligata la plata acestei sume; mentionez ca nu pot lua legatura cu fostul meu sot pentru a veni in tara si sa incepem procedura de faliment.
Exista vreo modalitate legala prin care eu in calitate de asociat pot inchide aceasta firma fara sa fie nevoie de consimtamantul fostului sot??? Sau ORC in baza nedepunerii acestei situatii financiare se poate sesiza pentru a radia / solicita dizolvarea acestei firme?