avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Nedepunerea situatiei financiare anuala pe anul 2011
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Nedepunerea situatiei financiare anuala pe anul 2011

Buna ziua,

Am infiintat in 2006 o societate comerciala impreuna cu fostul meu sot , cetatean italian, amandoi asociati cu drepturi 50%, dansul fiind administratorul firmei. Firma este fara activitate, fiind depus bilantul pana in 2011. In 2009 am divortat , domnul intorcandu-se in tara natala , fara a mai face o procura prin care sa ma delege pentru a putea solicita inchiderea firmei. In momentul de fata sunt recasatorita, prin casatorie mi-am schimbat numele de fata ce a fost folosit la deschiderea firmei.

Problema mea consta in faptul ca tot primesc instiintari de la Finante prin care alaturi de firma sunt catalogata " contravenient" ( adresa este trimisa pe numele meu de fata ; totodata adresa sediului firmei- inca domiciliul meu actual - )pentru nedepunerea pana la 29.05.2011 a situatiei financiare anuale pentru anul 2011 in valoare de 2000 de Ron. Eu nefiind administrator, nici casier in aceasta firma , avand calitatea de simplu asociat de ce sunt citata pentru platirea acestei contraventii, pot sa fiu obligata la plata acestei sume; mentionez ca nu pot lua legatura cu fostul meu sot pentru a veni in tara si sa incepem procedura de faliment.

Exista vreo modalitate legala prin care eu in calitate de asociat pot inchide aceasta firma fara sa fie nevoie de consimtamantul fostului sot??? Sau ORC in baza nedepunerii acestei situatii financiare se poate sesiza pentru a radia / solicita dizolvarea acestei firme?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 23:13, 17 Noiembrie 2012
Puteti solicita tribunalului dizolvarea societatii in temeiul art. 227 alin. 1 lit. b din legea nr. 31 / 1990. Pentru neindeplinirea obligatiilor declarative societatea va fi sanctionata, iar in cazierul dumneavoastra fiscal se va inscrie aceasta fapta.
Nu are relevanta ca sunteti notificata pe numele de fata.
Va mulțumesc.
Îmi puteți va rog frumos spune pentru ce perioada de timp va fi făcuta aceasta mențiune în cazierul meu fiscal sau dacă exista posibilitatea eludării acestei mențiune?

Mulțumesc încă odată

Fapta va ramane inscrisa in cazierul fiscal pana cand se vor indeplini obligatiile care au dus la inscrierea ei.
Pentru stergerea ei indepliniti obligatia declarativa si se va opera radierea faptei din cazier. Veti lua probabil si o amenda in acest sens pentru nedepunerea la timp a declaratiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inactivitatea firmei Rodica Ciolca Rodica Ciolca Ce se intampla cu o societate comerciala care a fost declarata inactiva? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Lichidare srl celeonora celeonora Buna seara, Problema expusa mai jos , va poate afecta profesional si poate dauna intelectului. Acestea fiind zise, voi incerca sa expun cat mai succint ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat administrator ContSters22096 ContSters22096 in cazul in care mandatul administratorului a expirat, societatea este suspendata si nu se mai depun situatiile financiare (bilant) care sunt riscurile pt ... (vezi toată discuția)