Va prezint urmatoarea situatie in care sunt implicat:
In anul 2007 am incheiat un contract pentru acordarea unui credit cu banca Credit Europe Bank al carei angajat eram in momentul obtinerii creditului.Ulterior am parasit compania iar rata creditului a avut o crestere semnificativa motiv pentru care am incetat sa mai achit creditul.
In 2012 am fost instiintat ca s-a vandut creanta catre CREDIT PLUS (GULF) LTD reprezentata in Romania prin COLECTARE RECUPERARE CREANTE CRC SRL si a inceput procesul de executare silita de catre BEJ.
Am incheiat un angajament de plata la BEJ si in prezent am achitat aproximativ toata suma restanta (reprezentand debit + cheltuieli de executare).
Am luat legatura cu COLECTARE RECUPERARE CREANTE CRC SRL si mi-a transmis electronic ca ar mai fi de plata suma de ~2500 Euro ( dobanzi penalizatoare calculate pana la data 30.09.2016 ) la care se mai adauga cheltuielile de executare. Aceste cheltuile urmand sa fie iar calculate pentru aceasta suma, din cate am inteles de la ei.
Din cate stiu eu, in baza OUG Nr.52/2016 este interzisa perceperea altor dobanzi in perioada de executare silita.
"(3) Pe parcursul procedurii de executare silită se interzice perceperea dobânzilor şi a dobânzilor penalizatoare."
OUG Nr.52/2016 a intrat in vigoare din octombrie 2016 si se aplica doar la situatiile dupa aceasta data ?
Apelez la dumneavoasstra pentru a stii daca exista posibilitatea de a incheia procesul de executare fara achitarea altor sume , dobanzi asa cum doresc cei de la CRC.
Astept o parere a dvs cu privire la aceasta situatie.
In 2007 am facut la o banca 2 contracte de credit si un card de credit. In timp nu am mai platit cele 2 credite iar in cele din urma (anul acesta) cele doua credite au fost vandute de catre banca unei firme care are sediul in alta tara si este reprezentata aici in tara printr-o firma mandatoare de recuperare. Aceasta firma de recuperare a trimis unul din credite (cel cu suma mai mare) catre executare iar celalat credit a ramas la firma (m-am inteles cu ei sa le platesc rate). Executorul judecatoresc m-a instintat asupra achitarii sumei restante si trimis instiintare de porpire asupra conturilor atat la banca unde am afcut creditele si cardul cat si la alte baci printre care si cea la care am cardul de salariu. In cele din urma am facut cu executoarea un angajament de plata, in urma caruia mi-a dat o adresa pe care am dat-o bancii unde am cardul de salariu pentru a-mi ridica poprirea. Problema este urmatoarea: la banca unde am facut creditele mai am si cardul de credit care si acesta este neplatit si pe care doresc sa il achit integral si sa il inchid. Banca mi-a spus verbal prin consilierul de vanzari din sucursala la care se afla dosarul cu cardul de credit ca nu vor sa se ridice poprirea, acelasi lucru mi l-a comunicat si executorul judacatoresc ..cum ca au fost contactati de banca si ca nu se doreste ridicarea popririi. Atata timp cat la banca a mai ramas doar acrdul de credit, celelete 2 credite fiind vandute catre aceea firma, de ce nu imi pot platii cardul de credit? Ce influenta are banca asupra executorul judecatoresc atata timp cat acesta nu reprezinta banca ci firma la care au fost vandute creantele ??? Mi se pare a fi un abuz !!! Ce as putea sa fac astfel incat banca sa accepta ridicarea popririi eu avnd deja un angajament de plata pt suma trimisa catre recuperare ??
De ce nu incercati sa vindeti masina. Asa reusiti sa platiti si datoria si va ridica si poprirea. evitati o evaluare a bunului covenabila pentru ei. Asta doar daca este posibil sa o puteti vinde.
Din moment ce am primit instiintare de la executorul judecatoresc nu mai am ce discuta cu banca! Blocarea conturilor la anumite banci s-a facut, incluciv la banca unde am cardul de salariu si alt credit pe care il platesc. Pe mine ma intereseaza sa imi pot platii alte credite/carduri de credit pe care le am .. dar nu mai pot face asta pt ca sunt blocate conturile si orice suma as depune s-ar duce catre poprire.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Am un credit realizat in 2009 pe care nu l-am achitat. Banca a vandut creantele catre o alta companie (cu sediul in alta tara) si care are ca mandatar o alta firma in Romania. In iulie 2012 am fost instiintat de catre banca de acest lucru ca urmare a neintelegerii dintre mine si banca. Firma care a preluat creditul nu m-a contacat (in speranta ca poate rezolvam prin plata unor rate ..lucru cu care nu a fost de acord banca) si a trecut direct la executare, trezindu-ma cu conturile blocate (inclusiv contul in care imi este virat salariul si pe care mai am un credit pe care il plateam luna de luna si mai am 1 an). Am discutat cu executorul si mi-a spus ca intr-adevar s-au trimis adrese pentru blocarea conturilor si ca daca acela este cont in care primesc si salariul sa duc o adresa catre banca pentru a bloca doar 1/3 din venituri. Cu acest lucru sunt de acord. Problema este ca cei de la banca unde imi primesc si salariul mi-au spus ca nu mai pot platii creditul pe care il am la ei deoarece toate sumele depuse vor fi blocate si virate catre poprire, cardul de salariu nu il mai pot utiliza nici pt retragere de la bancomat nici pt plati prin pos. Intrebarea mea este daca se poate face ceva pentru a-mi debloca acel cont si pentru a putea platii in continuare creditul si utiliza cardul ?? M-am gandit ca ar fi mai bine sa faca poprirea de 1/3 din salariu angajatorul si executorul sa ceara ridicarea popririi de pe cont pentru a putea platii si creditul ramas. Ceea ce mi s-ar fi parut normal ar fi fost ca executorul sa trimita prima data adresa catre angajator fara a mai cere blocarea conturilor, iar in momentul in care se dovedea ca nu am venituri salariale sa blocheze si conturile din banci. Am nevoie de un sfat pentru a putea sa rezolv aceasta problema si a achita atat creditul cu poprire cat si alte credite. Va multumesc !!