Buna ziua ,
am facut un imprumut la o casa de ajutor reciproc si am garantat imprumutul cu o masina . Nu am mai platit de ceva timp si m-am trezit cu poprire pe salariu. Intrebraea mea este daca nu ar fi trebuit sa incerce sa -si recupereze banii mai intai din vanzarea masinii, care a fost pusa gaj , si apoi sa apeleze la poprire? Nu existe nicio ordine in aceasta privinta?
De ce nu incercati sa vindeti masina. Asa reusiti sa platiti si datoria si va ridica si poprirea. evitati o evaluare a bunului covenabila pentru ei. Asta doar daca este posibil sa o puteti vinde.
Valoarea masinii nu acopera creanta.Presupun ca aceasta a fost cauza pt care au apelat la poprire salariala. Exista vreun mod prin care as putea scapa de poprire?
Pentru a scapa de poprire exista doar posibilitatea achitarii datoriei, pentru ca mi-e greu sa cred ca veti reusi o reesalonare a datoriei pe care sa o achitati "din mana", nu prin poprire.
Ar fi posibil sa execute gajul si in acelasi timp sa curga si poprirea ,sa zic asa, pt a se stinge intreaga creanta? Nu inteleg motivul pt care nu au incercat sa execute gajul