Am primit o somatie de la un Executor judecatoresc in care se precizeaza ca daca nu achit in 48 de ore suma de 3500lei in contul Topfactoring va fi demarata executarea silita prin toate cele trei forme : poprire,executare imobiliara si mobiliara .
Acum am doua nelamuriri :
1. Avand in vedere ca am si salariu si proprietate imobiliara si faptul ca suma e de aprox 3500 lei ..ei pot alege sa execute apartamentul in loc sa puna poprire pe salariu ?
2. Daca sun la ei pot reesalona datoria ? As vrea sa evit executarea silita si toate cheltuielile ei ..
Daca se incepe executarea silita veti fi obligat sa achitati cheltuielile de executare silita, deci incercati un acord de esalonare a datoriei cat mai repede.
Sub 10.000 de lei rareori se incepe executarea silita prin vanzarea imobilelor. 3500 de lei este o suma mica, insa poate ajunge la 35.000 de lei intr-un timp foarte scurt la modul in care sunt aplicate penalizari la dobanzi la penalizari la intarzieri la penalizari, s.a.m.d.
Incercati cat de repede o mediere cu ei, daca este posibil si nu va izbiti de un refuz categoric.
In cazul acesta, or sa va puna poprire pe salar, 1/3 pentru perioada necesara stingerii datoriei (sau "indestularii" cum se mai spune, insa e un termen incorect folosit in contextul asta).
Restante, proces
belvedere
buna ziua
As mai avea 9 rate la primarie pt a termina de achitat apartamentul.Am acumulat datorii de 3500 lei la caldura ,gaze ,intretinere.Asociatia de ... (vezi toată discuția)