avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie executare silita

Buna ziua, imi cer scuze daca pun o intrebare care a mai fost discutata, insa nu am reusit sa gasesc un raspuns.

Eu am varsta de 21 de ani sunt angajat ca functionar administrativ la un amanet iar din vina situatie financiare nu am avut posibilitatea sa ajung la zii cu datoriile catre stat, acestea reprezentand in mare parte amenzi de circulatie.

Acum 2 zile am primit de la primarie o somatie in care se precizeaza ca sunt dator la ei cu suma de 1400 lei, si daca nu se executa plata datoriei se va trece la executare silita.
Situatia mea financiara nu este deloc buna avand in vedere ca am un salariu de 800 de lei si care defapt in contractul de munca este trecut mult mai putin, as dorii sa stiu ce prevede aceasta "Executare Silita" si daca exista vreo metoda pentru a se face plata esalonat sau ceva sa imi ofere inca putin timp fara a se recurge la metode drastice...

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:32, 12 Aprilie 2012
Mergeti la primarie si intrebati daca exista vreo posibilitate de esalonare si atunci faceti o cerere in acest sens.
Ei sunt obligati sa trimita aceste somatii dar rareori trec la executarea silita ( care inseamna poprirea veniturilor - de ex. a salariului dvs., scoaterea la licitatie a bunurilor mobile sau imobile), pentru ca asta ar implica cheltuieli din partea lor pe care in prezent nu le au bugetate.
Vi se va pune poprire pe 1/3 din salariul net . Cred ca vor gasi cei de la primarie 1 leu ca sa trimita poprirea la angajator sau la banca unde aveti cardul pe care primiti salariul.


Va multumesc tuturor pentru sfaturile si ajutorul dat... voi urma sfaturile si ma voi prezenta la primarie pentru a stabilii o plata esalonata... grija mea aparuse in momentul in care am primit acea stire ca e posibil sa fiu incadrat la executare silita, pe salariu nu prea ar avea ce sa obtina de la mine deoarece eu primesc salariul cash si am doar suma de 400 de lei trecuta in contract, insa ma speria posibilitatea de a recurge la metode drastice si anume credeam ca e posibil sa recupereze suma respectiva prin luare bunurilor parintilor mei sau prin introducerea datoriei mele la impozitul lor.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
Nu au cum sa execute bunurile parintilor, pot doar sa execute bunurile dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare top factoring de la executor judecatoresc lion06lion lion06lion Am primit o somatie de la un Executor judecatoresc in care se precizeaza ca daca nu achit in 48 de ore suma de 3500lei in contul Topfactoring va fi demarata ... (vezi toată discuția)
Executare silita poprire salariu papyan papyan buna ziua, sunt in nefericita situatie de a mi se face poprire pe salariu. ma intereseaza care este procentul din salariu(stabilit legal) ce se va opri lunar, ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pentru un credit de nevoi personale AnnaStoica AnnaStoica Buna ziua!Mama mea a luat un credit de nevoi personale in anul 2007 ,in valoare de 28000 lei fara sa garanteze cu vreun bun.Pana in anul 2010 a platit ratele ... (vezi toată discuția)