avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita poprire salariu

buna ziua, sunt in nefericita situatie de a mi se face poprire pe salariu.
ma intereseaza care este procentul din salariu(stabilit legal) ce se va opri lunar, si unde gasesc legislatia cu privire la "aceste metode" de recuperat.
multumesc anticipat
1/3 din salariu daca e o singura executare, daca sunt 2 sau mai multe pana la maxim 1/2 din salariu
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
godot, utilizator
multumesc, si o ultima intrebare: se poate face executare silita/poprire salariala fara hotarare judecatoreasca? nu am primit asa ceva
1.Am scris gresit cod civil, era art.452 si urm cod procedura civila...si 409 cod proc civ.
2.Se poate face daca detine un titlu executoriu, instiintandu-se totodata si debitorul despre masura luata.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
utilizator_86, utilizator
pai cui datorezi bani si in baza carui document datorezi bani?
papyan a scris:

un contract cu ............... intarziere 30 la plata ratei (acum 2 ani), si dosarul a fost preluat de catre ................ am primit la servici cerere de poprire salariala. este ok, dar, voiam sa stiu....


Daca ati incheiat un contract pentru credit bunuri de consum, societatea nefiind bancara, acel contract este titlu executoriu.Probabil debitul a fost cesionat iar acum, va executa o societate de recuperari creante.

Obs.Va rog frumos sa nu mai scrieti numele societatilor implicate in discutie.In forum discutam ideea si nu persoana juridica/fizica.Multumesc.

Urmariti discutiile similare din aceasta sectiune si veti afla si alte aspecte juridice pe marginea intrebarii puse de dvs.- de exemplu, cele referitoare la cheltuielile de executare sau la cuantumul legal al dobanzilor/penalitatilor in situatia cesiunii de creanta.

Alte discuții în legătură

Retinere salariala prin notificare cesiune de creanta Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Ma confrunt cu o situatie pe care nu am mai intalnit-o. Societatea la care lucrez a primit o Notificare de cesiune a creantei, comunicata prin ... (vezi toată discuția)
Poprire salar adresa executor ifn exuser exuser un executor ifn care in baza unui contract de credit de nevoi personale si in urma neplatii ratelor de catre debitor, ne-a trimis o adresa de poprire pe salar ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com O societate primeste o notificare de la o firma de recuperare credite care solicita ca unui salariat sa i se instituie poprire pt. 30% din salariu deoarece ... (vezi toată discuția)