avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea_Prescovita

Activitate Andreea_Prescovita

Prin acţiunea civilă înregistrată sub nr. 16/2/13.07.2007, la J u d e c ă t o r i a C r a i o v a, reclamanta Ţ. F. a chemat în judecată pârâţii Ţ. ª. şi Ţ. N., solicitând instanţei ca, prin hotărârea ce se va pronunţa, să se dispună constatarea simulaţiei contractului aparent de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 15665/1990, încheiat între autorii G. N. şi G.A. şi pârâţii Ţ. ª. şi Ţ. N., ca fiind un contract încheiat prin interpunere de persoane; să se constate existenţa contractului secret încheiat între reclamantă, pârâţi şi numiţii G. N. şi G.A., anterior încheierii contractului aparent prin care reclamanta era desemnată ca adevărată beneficiară-cumpărătoare în contractul autentificat sub nr. 15665/1990, cu obligarea pârâţilor la plata cheltuielilor de judecată.
În motivarea acţiunii, reclamanta a susţinut, că în toamna anului 1988, a existat o propunere de încheiere a unei convenţii de întreţinere cu G. N. şi G.A., prin care să i se transfere dreptul de proprietate asupra imobilului situat în C,(...), în schimbul întreţinerii acordate acestora.
Respectivul contract de vânzare-cumpărare, autentificat sub nr. 15665, nu a putut fi încheiat în anul 19898, ci a fost încheiat la începutul anului 1990, ca urmare a faptului că unchiul şi respectiv nepotii acesteia, G. N. şi G.A., se aflau în plin proces privind rezoluţiunea unui alt contract de întreţinere, având ca obiect acelaşi imobil situat în C,(...), jud. D.
Ma poate ajuta cineva cu argumente in favoarea admiterii cererii? Sau cu un alt caz din jurisprudenta asemanator?
Si daca nu am facut aceste demersuri, respectiv nu am cerut hotararea se va prescrie dreptul la actiune? Domnul avocat pe care l-am insarcinat cu procesul in cauza nu reactioneaza in niciun fel.
Multumesc, o sa am grija sa ii spun exact ce mi ai spus dumneavoastra.
Cineva mi-a spus ca nu am alta posibilitate decat sa astept redactarea hotararii si cu ea sa depun recurs. Multumesc pentru lamuriri
In cazul unui proces ce are ca obiect recuperarea taxei auto la al treilea termen s-a dat solutia urmatoare: In baza art.155/1 Cod pr.civ. dispune suspendarea judecării cauzei. Cu recurs conform art.244/1 C.p.c.
Hotararea scrisa nu am primit-o nici acum, in conditiile in care respectiva solutia a fost data in septembrie 2012. Intrebarea este se prescrie dreptul de a depune recurs?Si ce inseamna mai exact aceasta suspendare?
Răspuns la discuția proces taxa auto
Asta inseamna ca legea mentionata de mine nu isi are locul aici,din cate inteleg.
Va multumesc pentru raspuns.
Am intentat un proces pentru a recupera contravaloarea taxei auto platite in anul 2008 si la cel de-al treilea termen s-a suspendat cauza in baza art.155/1 Cod pr.civ.Cu recurs conform art. 244/1 C.p.c. Imi puteti spune mai exact ce inseamna acest lucru?Cineva mi-a spus ca ar fi de vina Legea nr. 185/2012 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 1/2012 pentru suspendarea aplicarii unor dispozitii ale Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, precum si pentru restituirea taxei achitate insa nu stiu ce e de facut mai departe. Multumesc anticipat