avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs conform art. 244 ind. 1 Cod procedurã civilã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs conform art. 244 ind. 1 Cod procedurã civilã

In cazul unui proces ce are ca obiect recuperarea taxei auto la al treilea termen s-a dat solutia urmatoare: In baza art.155/1 Cod pr.civ. dispune suspendarea judecării cauzei. Cu recurs conform art.244/1 C.p.c.
Hotararea scrisa nu am primit-o nici acum, in conditiile in care respectiva solutia a fost data in septembrie 2012. Intrebarea este se prescrie dreptul de a depune recurs?Si ce inseamna mai exact aceasta suspendare?
Cel mai recent răspuns: Andreea_Prescovita , utilizator 17:52, 7 Martie 2013
probabil ati nesocotit dispozitiile instantei, probabil vi s-a pus in vedere sa depuneti un anumit inscris, etc acesta ar fi motivul suspendarii, nu trebuie sa formulati recurs, cititi incheierea din dosar, conformati-va dispozitiilor inserate in cadrul acesteia si repuneti cauza pe rol
Cineva mi-a spus ca nu am alta posibilitate decat sa astept redactarea hotararii si cu ea sa depun recurs. Multumesc pentru lamuriri
pentru ca dvs sa fiti pe deplin convinsa, puteti lectura articolul 155 indice 1 din vechiul cod de procedura civila si nu vor mai exista indoieli.
Andreea_Prescovita a scris:
Cineva mi-a spus ca nu am alta posibilitate decat sa astept redactarea hotararii si cu ea sa depun recurs.

Acel cineva v-a spus greşit ce v-a spus.

În cazul de suspendare prevăzut de art. 155 ind. 1 Cod procedură civilă, judecata se reia prin cererea de redeschiderea a judecăţii formulată de reclamant, însă numai dacă acesta a îndeplinit obligaţiile menţionate în încheierea prin care instanţa a dispus suspendarea şi plăteşte jumătate din taxa judiciară de timbru datorată pentru cererea suspendată.

Multumesc, o sa am grija sa ii spun exact ce mi ai spus dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Suspendarea judecatii cauzei Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua! Am si eu un proces pe rol cu serviciul inmatriculari pt taxa de prima inmatriculare sau de poluare sau cum au mai denumit-o , la ultima infatisare ... (vezi toată discuția)
Cu drept de recurs cât timp durează suspendarea ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Recent, în Dosarul în care fratele tatălui meu este reclamant împreună cu alți 2 frați, într-un proces de moștenire, instanța a ... (vezi toată discuția)
Cauza suspendata in temeiul art. 155 ind. 1 cod procedura civila Ramochest Ramochest Sunt in proces cu angajatorul pentru drepturi banesti. La ultimul termen instanta a suspendat procesul pe baza 155/1 cpc, desi mie in calitate de reclamant nu ... (vezi toată discuția)