avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Activitate eduardon

Activitate eduardon

Buna seara!

Sunt casatorit de 5 ani si am o fetita in varsta de 3 ani si 10 luni. Mentionez de la inceput ca am un credit de nevoi personale dobandit dinainte de casatorie si o masina. Locuiesc in chirie la ANL(eu sunt titularul), si lucrez fara intrerupere dinainte de casatorie. Sotia mea a lucrat inainte de casatorie, iar dupa ce a crescut copilul putin s-a angajat pt o perioada scurta ca vanzatoare, dar a renuntat. Observand ca nu ne mai intelegem si nu ajunge salariul meu pt intretinere familiei, sotia a decis sa plece in Italia de unde a trimis regulat bani acasa. Problema este ca nu ne mai intelegem(ea vine in curand acasa, definitiv), ne amenintam tot timpul si nu stiu daca putem sa continuam relatia, cel putin eu.De cand este plecata in strainatate eu si cu mama mea ne-am ocupat de copil(sotia are aproximativ 2 ani de cand este plecata). Mai mentionez faptul ca, ea neavand loc de munca,eu am intrat in concediu de paternitate. As dori, daca se poate, sa aflu de la dumneavoastra, in cazul in care eu intentez divortul si avand in vedere cele mentionate mai sus, cine are intaietate in obtinerea custodiei copilului.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Acte copil strainatate
si acest mandat de unde il poate trimite, sotia este in Torino-Italia, trebuie sa mearga la Roma la ambasada?
Buna ziua,

Sotia este plecata in strainatate la munca. Eu am ramas in Romania sa am grija de fetita noatrea in varsta de 2 ani si jumatate.
Din pacate sotia nu poate veni 3 ani in tara si as dori sa va intreb cum as putea sa merg eu la ea impreuna cu fetita.
Din cate stiu, cand se fac actele pentru minori, trebuie sa fie prezenti in Romania ambii parinti. Exista vreo cale de rezolvare atat timp cat sotia nu este in Romania?

Multumesc!
Va multumesc pentru raspuns!
Am fost fraierit pentru primele 3 luni de indemnizatie(februarie, martie, aprilie). In loc de 1170/ luna am primit 970/luna. Din luna mai am primit idemnizatie lunar 1170 ROn + 200 ROn alocatie, In primele 3 luni de la nasterea copilului, pe langa cei 970 Ron am primit 200 Ron alocatie. Deci intrebarea mea era daca mai pot recupera diferenta de bani din lunile februarie, martie si aprilie 200ron*3 luni.
A doua intrebare era legara de procentul de 85% aplicat din luna octombrie. Au intrat banii pe noiembrie dar fara nici o marire.

Va mutumesc!
Buna ziua.

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme.
Primesc indemnizatie de crestere copil in valoare de 1170 RON de acum 9 luni. Tot s-a facut tam tam cu marirea de la 75% la 85% a procentului pt indemnizatia de crestere copil. Am inteles ca a fost aprobata aceasta lege si ca se va acorda din luna octombrie iar noi vom primi indemnizatiile marite incepand cu luna noiembrie.
Banii pe luna noiembrie au intrat dar nici poveste de marire si nu inteleg de ce s-au laudat cu marirea aceasta atat timp cat nu sunt seriosi.
Nu mai spun ca am fost si fraierit, ca de la nasterea copilului (februarie) pana la data primirii indemnizatiei(mai)au trecut 3 luni. Problema este ca indemnizatia pe aceste luni(3 luni) a venit in valoare de 970RON/luna, deci m-au inselat cu 200 ron/luna. As mai putea beneficia de diferenta aceasta de 600 RON retroactiv?

Multumesc anticipat!